Gemeente Maassluis

Subsidie voor verbetering binnenklimaat en energiebesparing van scholen

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt een subsidie van EUR 170.068 beschikbaar voor de verbetering van het binnenklimaat van scholen voor het basisonderwijs in Maassluis. In totaal is voor heel Nederland 100 miljoen euro vrijgemaakt. Het beschikbare budget voor Maassluis is gebaseerd op het aantal kinderen in de leeftijd van 0 tot 20 jaar.

Het geld wordt beschikbaar gesteld onder de voorwaarde dat de gemeente Maassluis en op enkele onderdelen de scholen, daar een bedrag aan toevoegt van EUR 108.712.
In Maassluis worden aan zeven schoolgebouwen werkzaamheden uitgevoerd. Met deze toekenning kan de ventilatie worden verbeterd of energie worden bespaard door nieuwe CV ketels, dubbele beglazing of energie zuinige armaturen.

De werkzaamheden ter verbetering van het binnenklimaat komen onder andere de gezondheid en de prestaties op school ten goede. De beschikbare subsidie kan ook besteed worden aan werkzaamheden die zorgen voor energiebesparing in de scholen. Dit is niet alleen goed voor de schoolkas, maar ook voor het milieu.

De zeven schoolgebouwen in Maassluis, waaraan werkzaamheden worden verricht zijn: Panta Rhei, Ichthus, De Dijck, Montessorischool, Groene Hoek, Kardinaal Alfrinkschool en De Regenboog.