Gemeente Ermelo


Opleiding verkeersregelaars bij evenementen

Voor sommige evenementen is het van belang dat er verkeersregelaars worden ingezet. Sinds 1 april 2009 is er een nieuwe Regeling Verkeersregelaars in werking getreden. In deze nieuwe regeling zijn er een aantal zaken gewijzigd omtrent de verkeersregelaars. Organiseert u evenementen, zoals bijvoorbeeld een braderie, een hardloopwedstrijd, de intocht van de Sint, zorg er dan voor dat uw verkeersregelaars zijn opgeleid.

Opleiding
Om als verkeersregelaar te kunnen optreden, is een erkende opleiding nodig. De politie Ermelo verzorgt deze opleidingen. Organisatoren van evenementen kunnen medewerkers voor deze opleiding aanmelden. De opleiding en de aanstellingspas zijn gratis.

Als organisator van een evenement moet u het volgende weten:
* Verkeersregelaars voor een éénmalig evenement moeten minimaal 4 weken voor het evenement zijn opgeleid;

* De evenementenaanvraag moet vóór de aanstelling bij de gemeente zijn ingediend;

* Verkeersregelaars voor meerdere evenementen (bepaalde tijd) moeten minimaal 6 weken voor het evenement zijn opgeleid en dienen een aanvraag voor een aanstellingspas bij de gemeente te hebben ingediend.

Aanstellingspas
Met de aanstellingspas van de gemeente kan de verkeersregelaar aantonen dat de opleiding is gevolgd en voor meerdere evenementen kan worden ingezet. De aanstellingspas is 12 maanden geldig. De organisator zorgt er voor dat de verkeersregelaars op tijd een vervolgcursus of instructie volgen. Dit mag zijn binnen de laatste periode van de geldigheidsduur van de afgegeven pas, of kort nadat deze zijn geldigheid heeft verloren.