D66

maandag 22 februari 2010

D66 Leeuwarden en de kwaliteit van de overheid

De kwaliteit van de overheid is een van de speerpunten in het verkiezingsprogramma van D66 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Ook in Leeuwarden vindt D66 dat het anders moet. D66 Leeuwarden wil zich de komende jaren vooral gaan richten op de dienstbare overheid.

Ik denk dat we helderheid willen hebben over hoe je communiceert met burgers en als het beter kan dat je dan ook moet doen. zegt Hilde Tjeerdema, kandidaat raadslid D66 Leeuwarden Leeuwarden heeft de laagste opkomst met verkiezingen en dan merk je dus dat de collegepartijen moeite hebben om te vertellen wat ze doen. En dat betekent ook dat je in die vier jaar moet vertellen; waar ben je mee bezig en wat kunnen de burgers van de gemeente kunnen verwachten.

Lijsttrekker Arnold Roeier noemt ook de inspraak van burgers Wij gaan ook niet vanachter een bureau precies vertellen wat goed is voor deze stad. Wij pretenderen niet alle wijsheid in pacht te hebben. Wij gaan graag met de inwoners van Leeuwarden in gesprek om samen ideeën te delen en plannen te maken. Dat maakt D66 uniek.

Toen de D66 bustour op bezoek was in Leeuwarden heeft de afdeling ook een filmpje gemaakt van dit bezoek. Hieronder kun je deze bekijken.

Voor meer informatie over D66 Leeuwarden en hun verkiezingsprogramma kijk dan hier.
Zie het origineel