GroenLinks Rotterdam


GroenLinks wil tramlijn naar Overschie

Maandag 22 februari 2010, 13:55u - Ivo Rodermans
* Openbaar Vervoer

GroenLinks wil tramlijn naar Overschie

De tramlijn naar Diergaarde Blijdorp moet worden doorgetrokken naar Overschie. Dat voorstel doet GroenLinks-lijsttrekker Arno Bonte maandag bij de herintroductie van de tram in Blijdorp. ,,De deelgemeente Overschie is nu nog verstoken van tram en metro. Dat moet in de toekomst veranderen."

GroenLinks wil dat de tramrails vanaf Blijdorp via het Kleinpolderplein worden doorgetrokken naar Overschie. Bonte: ,,De bewoners daar zijn nu verstoken van een goede ov-verbinding. In Overschie rijdt alleen een bus. Als we willen dat mensen willen verleiden met het openbaar vervoer gaan, dan moeten we zorgen voor hoogwaardige en snelle verbindingen naar het centrum en naar het Centraal Station."

GroenLinks wil in de komende collegeperiode een onderzoek naar de mogelijkheden om de rails door te trekken. GroenLinks heeft eerder gezorgd voor de terugkeer van de tram in Blijdorp. ,,Dat is goed nieuws voor de bezoekers van de dierentuin en voor wijkbewoners", zegt Bonte. ,,De tram rijdt nu een ronde door Blijdorp. We willen dat die route ook een slinger naar het centrum krijgt. Bewoners van Blijdorp - en in de toekomst ook die van Overschie - kunnen dan zonder overstappen in één keer doorrijden naar het museumkwartier of de koopgoot."

Om de terugkeer van tramlijn 3 te vieren, deelt GroenLinks op maandag 22 februari tramdrop uit aan gebruikers van de lijn in Blijdorp. Bonte: ,,Tram 3 keert op deze heuglijke dag, na vijf jaar afwezigheid, terug als tramlijn 11. Dat is wel een traktatie waard! We hopen dat tram 11 zal uitgroeien tot een volwassen lijn."