Gemeente De Ronde Venen


Reconstructie Baambrugse Zuwe Vinkeveen uitgesteld

De start van de wegwerkzaamheden om een einde te maken aan de verzakking van de Baambrugse Zuwe is uitgesteld tot 1 oktober 2010. Nadat met verschillende partijen de uitgewerkte plannen besproken zijn, denkt de gemeente De Ronde Venen met dit uitstel beter recht te doen aan de wensen van inwoners en ondernemers en de overlast voor doorgaand verkeer zo veel mogelijk te beperken.Â

De uitgewerkte plannen voor de reconstructie van het eerste gedeelte van de Baambrugse Zuwe (gedeelte Herenweg t/m huisnummer 128 E) zijn tijdens de inwonersbijeenkomst van 14 januari 2010 nader toegelicht aan de inwoners. Ook is met verschillende ondernemers in deze straat gesproken en heeft overleg met brandweer, de ambulancedienst en de politie plaatsgevonden over de tijdelijk te nemen maatregelen voor de hulpdiensten. Tevens is rekening gehouden met de (deels gelijktijdige) werkzaamheden aan de A2 van Rijkswaterstaat. Op basis van deze gesprekken is de conclusie getrokken dat de reconstructiewerkzaamheden aan de Baambrugse Zuwe beter op een later tijdstip van start kunnen gaan. De Baambrugse Zuwe zal daarom per 1 oktober 2010 voor doorgaand verkeer worden afgesloten.

Â

De geplande reconstructiewerkzaamheden duren naar verwachting ongeveer een jaar, waarbij de weg voor gemotoriseerd verkeer wordt afgesloten. De nadelige gevolgen van deze afsluiting voor de ondernemers werkzaam in de recreatieve sector worden zo beperkt, omdat zij slechts in één vaarseizoen te maken hebben met een beperktere bereikbaarheid van hun bedrijf voor gemotoriseerd verkeer.

Daarnaast is er een geringere kans op sluipverkeer op de Groenlandskade doordat de verbreding van de A2 voor het nabijgelegen deel is afgerond en de volledige capaciteit van de A2 beschikbaar is.

Ook is er daardoor een meer gegarandeerde aanrijroute voor de hulpdiensten.

Â

Meer informatie over de reconstructie van de Baambrugse Zuwe vindt u op www.baambrugsezuwe.nl.