GroenLinks Rotterdam


Steun voor GroenLinks-plan toeristentram

Maandag 22 februari 2010, 15:18u - Ivo Rodermans
* Binnenstad

* Cultuur

* Openbaar Vervoer

Steun voor GroenLinks-plan toeristentram

De Rotterdamse vervoers-wethouder Hans Vervat omarmt het plan van de GroenLinks-fractie om tramlijn 11 door te trekken naar het centrum en er een toeristentram van te maken. Dat zei hij vandaag op de eerste rit van tram 11, die nu nog alleen een rondje door Blijdorp maakt.

GroenLinks is blij met de positieve reactie van de wethouder. Lijsttrekker Arno Bonte, die een half jaar geleden de motie voor de terugkeer van het Blijdorp-trammetje indiende, denkt dat de lijn met een uitbreiding naar het centrum nog levensvatbaarder wordt. ,,Bewoners van Blijdorp kunnen dan direct doorreizen naar het centrum en toeristen kunnen met de nieuwe route alle grote Rotterdamse attracties aandoen."

In het plan van GroenLinks rijdt tram 11 via de Schiekade en het Hofplein door naar de voorkant van het station en maakt daarna een rondje langs het Museumkwartier, de Spido, het Maritiem Museum en het Schielandshuis, en rijdt vervolgens via de Koopgoot en het Hofplein weer terug naar Blijdorp. Op lange termijn wil GroenLinks tram 11 ook door laten rijden naar Overschie, maar daarvoor zal er op dat traject eerst een tramspoor moeten worden aangelegd.