Gemeente Dantumadeel


Levendige discussie tussen Dantumadielse lijsttrekkers

Een volle zaal in de Kruisweg Damwâld kreeg tijdens de politieke discussieavond op donderdag 18 februari een mooi schouwspel voorgeschoteld tussen de lijsttrekkers van Dantumadiel. De ruim 120 aanwezigen zagen onder leiding van Menno van der Woude (RTV NOF) verhitte discussies oplaaien tussen de verschillende partijen. Er werd onder meer gediscussieerd over het jeugdbeleid, de werkgelegenheid en bedrijvigheid.

Nadat JelleB de mensen verwelkomde met muzikale klanken ging het debat na een welkomstwoord van burgemeester Arie Aalberts los. Bij de discussie over het jeugdbeleid kwamen vanzelfsprekend de jeugdketen aan bod. Bij de werkgelegenheid werd vooral gericht op de zorgsector. Ondernemers moeten echter zelf ook met ideeën komen om de werkgelegenheid en de bedrijvigheid te stimuleren. Ook kwamen de Centrale As en het landschap nog kort aan bod in de eerste discussieronde.

Na deze eerste discussies zorgde Douwe Kootstra met zijn column voor een kritische blik op de Dantumadielse politiek. De `Dantumadiel battle' zorgde na de pauze voor een directe confrontatie tussen de partijen. De belangrijkste punten waar over gediscussieerd werd gingen over de jeugd. `Hoe hou je de jeugd in de gemeente?' en `Hoe krijg je ze terug naar Dantumadiel na hun studie?' waren de belangrijkste aandachtspunten.

Tot slot werden de partijen gevraagd of Dantumadiel in 2014 nog zelfstandig is. Alle partijen gaven daar een positief antwoord op, alleen wilde niemand voorspellen wat er na 2014 gaat gebeuren. Discussieavond

(Foto: Germ Westra)