Gemeente Hoorn

Nieuwe fietsnota wordt gepresenteerd

Op maandagavond 1 maart presenteert de gemeente Hoorn de nieuwe fietsnota Fietsend verder in wijkcentrum Kersenboogerd. Alle inwoners van Hoorn zijn welkom bij deze bijeenkomst. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De presentatie start om 20.00 uur.

Wethouder Cilia van Weel opent de avond. Dan volgt een presentatie van de nieuwe fietsnota. Aansluitend wordt een aantal knelpunten voorgelegd aan het publiek. De gemeente Hoorn hoopt samen met de aanwezige inwoners tot de beste oplossing te komen. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

Deze nieuwe fietsnota is opgesteld omdat de oude fietsnota dateert uit 2002 en aan vervanging toe is. Er zijn in de afgelopen acht jaar nieuwe inzichten en nieuwe ontwikkelingen ontstaan, zoals bijvoorbeeld de OV-fiets. Ook zijn er in de loop der jaren nieuwe knelpunten ontstaan. Deels komt dit doordat het fietsnetwerk van Hoorn aangepast is, en deels doordat de vorige nota niet zo uitgebreid was.

Samen met de verschillende wijkoverleggen van Hoorn en de Fietsersbond zijn de knelpunten in het fietsnetwerk van Hoorn geëvalueerd. In de nieuwe fietsnota worden niet alleen de knelpunten benoemd, er staan ook mogelijke oplossingen in. De komende jaren gaat de gemeente het Hoornse fietsnetwerk met behulp van deze nota verbeteren.

Lees hier het concept van de nieuwe fietsnota. Laatste wijziging van deze pagina: 22 februari 2010