De 'ZZV-BV' voor freelancers zonder var.

22/02/2010 14:36

IT-Staffing B.V.

Niet alle zelfstandige/freelance IT professionals komen dit jaar meer in aanmerking voor een nieuwe VAR (Verklaring Arbeidsrelatie). De Belastingdienst controleert strenger dan voorheen of de freelancer aan alle eisen en voorwaarden voldoet, o.a. of hij wel meerdere opdrachtgevers per jaar heeft.

In de IT branche is dat lang niet altijd het geval. Grote projecten duren vaak langer dan een jaar en veel freelancers hebben in die tijd maar één opdrachtgever. Daarnaast zijn er de freelancers die met een tijdelijke arbeidsovereenkomst werken: deze moet na 3 jaar worden beëindigd omdat anders sprake is van een vast dienstverband. Voor beide groepen wordt direct de continuïteit van de inzet in gevaar gebracht. Om dit probleem op te lossen introduceert IT Staffing, specialist in detachering van zelfstandige IT professionals, een nieuw concept dat inmiddels door de Belastingdienst schriftelijk is goedgekeurd: de ZZV-bv.

In samenwerking met andere grote partners -waaronder BDO, Uniforce - biedt IT Staffing deze nieuwe constructie aan - de Zelfstandige Zonder Var BV. Het principe is eenvoudig: de zelfstandige/freelancer wordt eigenaar van een Besloten Vennootschap en gaat werken volgens de regels van een Declarabele Uren BV. Alle inkomsten zijn voor hem, maar hij behoudt zijn status als werknemer voor de sociale wetgeving. Daardoor is voor de uitvoering van zijn diensten géén VAR meer nodig.

Het concept is niet alleen toepasbaar voor zelfstandige professionals (zzp-ers) uit de IT branche, maar ook voor zelfstandigen uit andere branches.

Van ZZP naar ZZV, meer vrijheid voor freelancers.

Om het freelancers makkelijk te maken over te stappen naar een eigen ZZV-bv, is ZZV Unlimited opgericht. ZZV Unlimited richt voor de zelfstandige professional zijn eigen Besloten Vennootschap op en beheert deze voor een 'vaste abonnementprijs/fee' van 175,- per maand. ZZV Unlimited draagt zorg voor de correcte uitvoering van de principes van de Declarabele Uren BV, bewaakt het concept gedurende het bestaan van de ZZV BV, garandeert correcte naleving van fiscale verplichtingen door de BV en vrijwaart opdrachtgevers van claims inzake de Inlenersaansprakelijkheid en Flexwet. Tevens kan ZZV Unlimited de administratie, verzekeringen en betalingen uitvoeren voor de freelancer waardoor deze zijn handen vrij heeft voor datgene waar hij goed in is: zijn vak. Meer informatie vindt u op www.zelfstandig-zonder-var.nl, of neem contact op met IT Staffing in Nieuwegein.

Declarabele uren BV is een wettig gedeponeerde handelsnaam van Uniforce.