Gemeente Rotterdam

erasmusspeld voor hoogvlietse vrijwilliger

22 februari 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Mevrouw M. de Klerk - van der Waal heeft op woensdag 16 februari de Erasmusspeld ontvangen uit handen van wethouder Grashoff. Samen met haar echtgenoot en enkele andere ouders uit de buurt, heeft zij in 1959 speeltuinvereniging Meeuwenplaat helpen opzetten. Erasmusspeld voor Hoogvlietse vrijwilliger

Mevrouw de Klerk - van der Waal kreeg de speld ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de vereniging. Sinds het begin was zij elke dag actief in de speeltuin aan de Steurweg. Een bestuursfunctie ambieerde zij nooit, maar het organiseren van allerlei activiteiten was haar lust en haar leven. Ook voor het onderhoud van de speelwerktuigen en het clubgebouw draaide zij haar hand niet om.

Naast haar bezigheden voor de speeltuinvereniging heeft zij haar zeven kinderen opgevoed en werkte zij in zorgcentrum Meeuwenhof. Tijdens de uitreiking van de Rotterdamse onderscheiding waren de echtgenoot en kinderen van mevrouw van de Klerk - van der Waal ook aanwezig. De jongere generatie De Klerk heeft inmiddels de dagelijkse activiteiten van haar overgenomen, maar ondanks haar hoge leeftijd is mevrouw De Klerk- van der Waal nog regelmatig aanwezig en dwingt ze bij jong en oud respect af.