Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 22-02-2010

Politie onderzoekt overval

OOSTERHOUT: De politie is gestart met een onderzoek naar aanleiding van een overval op een cafetaria in winkelcentrum Zuiderhout die zondagavond rond 20.35 uur heeft plaats gevonden. Drie overvallers met donkere kleding aan kwamen de cafetaria binnen, waar op dat moment ook drie medewerkers waren. Een van de medewerkers werd bedreigd met een steekwapen. Ook zou een van de daders een vuurwapen in zijn handen hebben gehad. De overvallers hebben vermoedelijk niets buit gemaakt. Ze zijn gevlucht in de richting van het Paterserf. De technische recherche is ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen. De politie heeft zondagavond nog een SMS-Alert bericht verstuurd naar de deelnemers in een deel van Oosterhout. .

Tekst SMS-Alert bericht: OOSTERHOUT: Zuiderhout, overval met wapens, drie daders. Zwart gekleed, waarvan één met zwarte muts, leeftijd ongeveer 18 jr, 1.80, 2e dader klein van postuur. Tips 0900-8844.

Arrestatie na huiselijk geweld

DONGEN: De politie heeft zondagmiddag een 26-jarige man uit Dongen gearresteerd die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij zou in de woning van zijn 38-jarige vriendin vernielingen hebben aangericht. In het verleden zou zij ook door hem zijn mishandeld.

De politie kreeg zondagmiddag een melding dat er vanuit een woning een hoop geschreeuw kwam. Ter plaatse werd de voordeur geopend door de bewoonster. Zij vertelde dat de dader, haar vriend, al was vertrokken was. Ze hadden ruzie gehad. Haar vriend was agressief geworden en had de ruitjes van de tussendeur van de woonkamer naar de hal eruit geslagen. Ook had hij een dos met kerstkransen door de woonkamer geslingerd. Eerder had hij tijdens een boze bui ook al de deur van de woonkamer naar het toilet vernield. In de woning waren ook twee kinderen. De vrouw wilde geen aangifte doen. De politie besloot de verdachte die op een ander adres verleef toch aan te houden. Bij zijn arrestatie pleegde hij verzet. Aan het bureau bleken ook nog zeven onherroepelijke vonnissen (7 dagen zitten) open te staan.

Hennepkweker in Oosterhoutse Beemdenbuurt

OOSTERHOUT: De politie heeft vanmorgen een inval gedaan in een woning aan de Elsbeemd in verband met de vermoedelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij. In de woning bleek op zolder een hennepplantage te zijn ingericht Alle apparatuur en potten stonden klaar, alleen de jonge plantjes ontbraken nog. De 45-jarige bewoner gaf toe dat er al enkele keren geoogst was. De politie kwam de plantage na een tip en na warmtemetingen op het spoor. De kwekerij is geruimd.

Auto alarm verjaagt dieven

WIJK EN AALBURG: De politie heeft vannacht rond 03.30 uur uitgekeken naar twee mannen die kennelijk de bedoeling hadden om een Volkswagen Golf te stelen die op de Markt geparkeerd stond. De eigenaar van de auto en zijn vriendin werden wakker omdat zij het auto alarm hoorden afgaan. Ze keken naar buiten en zagen twee mannen vanaf de auto wegrennen. De daders bleken het linkervoorportier zonder schade aan te richten open te hebben gemaakt. Er was ook in de auto geen
braakschade. De daders werden niet meer aangetroffen. Ook rond 23.00 uur werden in Wijk en Aalburg verdachte personen gesignaleerd in de Polstraat. Ook hier waren zij er mogelijk op uit om een auto te stelen. De politie waardeert de alertheid van de melders.

Zwerver moet nog DNA afstaan

DONGEN: De politie kreeg vannacht omstreeks 03.00 uur een melding van een 39-jarige vrouw. Zij vertelde dat er iemand aan haar voordeur stond te rommelen. Agenten troffen in de tuin van de woning van meldster een 34-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aan. Het bleek te gaan om een ex vriend van de bewoonster, die niet meer welkom is. De man bleek nog gesignaleerd te staan voor DNA afname. Hij is daarom aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 22-02-2010 14:45 | © Regio Midden en West Brabant |