Gemeente Den Haag

Den Haag wil WK Hockey 2014

Gemeente Den Haag

* Gepubliceerd: 22 februari 2010

* Laatste wijziging: 22 februari 2010

De gemeente Den Haag en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) stellen zich kandidaat voor het organiseren en houden van de Wereld Kampioenschappen Hockey voor dames en heren in 2014.

Dit grootse hockeyevenement kan worden gehouden in- en bij het stadion van ADO Den Haag van 3 juni tot en met 15 juni 2014.

Keuze voor Den Haag

Den Haag is een belangrijke hockeystad in Nederland met 8 hockeyverenigingen, goed voor ruim 8.000 actieve hockeyleden. In de regio Haaglanden bevinden zich in totaal 20 hockeyverenigingen. Alle Haagse hockeyverenigingen hebben aangegeven vrijwilligers te leveren en trainingsfaciliteiten aan te bieden bij een eventueel WK in de stad.

ADO Den Haag Stadion

Het WK zou moeten plaatsvinden in en bij het stadion van ADO Den Haag. Het stadion beschikt over 15.000 overdekte zitplaatsen. Direct naast het stadion zou nog een tijdelijk speelveld aangelegd kunnen worden. Daar kunnen nog eens 5.000 mensen van tophockey genieten. Daarnaast komt er een tijdelijk trainingsveld. Na afloop van het WK kunnen Haagse sportverenigingen gebruikmaken van deze 2 kunstgrasvelden.

Procedure

De KNHB hoopt in de periode april - juni de kans te krijgen om de officiële kandidatuur van Den Haag in Lausanne aan de wereldhockeybond, de FIH, te presenteren. De FIH maakt tijdens de Women's Champions Trophy 2010 in Nottingham (10 t/m 18 juli 2010) bekend welk land de organisatie van de WK 2014 krijgt toegewezen.