Gemeente Den Haag

Winnaars prijsvraag nieuw zwembad 'het Hofbad'

Gemeente Den Haag

* Gepubliceerd: 19 februari 2010

* Laatste wijziging: 22 februari 2010

Sander Dekker heeft de 4 winnaars van de prijsvraag van het nieuwe zwembad in stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg bekend gemaakt. Uiteindelijk is gekozen voor `het Hofbad', een eenvoudige en duidelijke naam die verwijst naar Den Haag als stad waar de koningin woont en werkt.
Winnaars van de prijsvraag

Sander Dekker onthulde dat veel inzenders voorstelden het zwembad naar een lid van het Koninklijk Huis te noemen. De namen van Prins Claus (het zwembad komt in de buurt van het Prins Clausplein), kroonprins Willem-Alexander, prinses Máxima en prinses Amalia kwamen diverse keren voor. Dit gold ook voor de aftredende voorzitter Erica Terpstra van NOC*NSF, die in Den Haag is geboren en getogen en nu in Scheveningen woont. Suggesties verwijzend naar het verleden van Ypenburg als vliegbasis (voorbeelden als De Startbaan), de ooievaar als symbool van Den Haag kwamen ook veelvuldig voor.

Eau Eau Den Haag

De wethouder vond de inzending `Eau Eau Den Haag' zeer origineel ('eau' is het Franse woord voor water). In het merendeel van de inzendingen kwam het woord `aqua' voor.

Herinnering aan het Bosbad

Wethouder Sander Dekker ontving ook een foto van het vroegere Bosbad. Het bij vele Hagenaars in de jaren 30 en 40 geliefde bad, gelegen ter hoogte van de Amalia van Solmsstraat, werd onherstelbaar beschadigd door het bombardement op het Bezuidenhout.

Winnaars prijsvraag

De 4 winnaars van de prijsvraag werden gehuldigd in de aula van het nabij gelegen Montaigne Lyceum. Zij ontvingen van de wethouder een
100-badenkaart en een tekening van Marnix Rueb. Marnix Rueb is de bedenker en tekenaar van het stripfiguur `Haagse Harrie'.

Winaars:

* mevrouw Lillie Buitendijk

* mevrouw Petra van der Riet

* de heer Dominic Heiermann

* de heer Eugène van Hooft


2 uitgelote inzenders ontvingen een iPod:

* mevrouw Loes Van Beek

* mevrouw Bianca Moerman