Gemeente Hulst


Persbericht - 22.02.2010

Oproep pelgrimstas

In 2000 werd in de gemeente Hulst de Pelgrimstas in het leven geroepen. Hieraan lag de wens om in een maatschappij waar schouderklopjes niet steeds een vanzelfsprekendheid zijn, een soort van pluim te creëren ten grondslag. De Pelgrimstas is een pluim voor diegenen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor onze gemeenschap.
Het gemeentebestuur roept wederom iedereen op om eens om zich heen te kijken om te bezien of er iemand is die absoluut eens een serieuze schouderklop verdient.

Aanmelding kunnen worden gericht aan de gemeente Hulst ter attentie van burgemeester J.F. Mulder Postbus 49 4560 AA Hulst. In deze brief moet men zo goed mogelijk uitleggen op welke wijze de betreffende persoon zich voor de Hulster gemeenschap heeft ingezet. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de stafafdeling Bestuursondersteuning van de gemeente op tel. 389131.

De symboliek van de Pelgrimstas zit in de achterliggende gedachte. De betreffende persoon heeft een tas vol goede ideeën aangedragen, dan wel een tas vol goede daden verricht. En bij dit alles heeft de gemeente Hulst centraal gestaan en zijn in principe de gemeente en haar inwoners dan wel bezoekers de begunstigden geweest. De Pelgrimstas wordt enkel aan personen inwoners van de gemeente Hulst uitgereikt en is vormgegeven in brons. Deze vorm van waardering refereert ook aan de beroemdste inwoners van onze gemeente: Reijnaert de Vos. Reynaert ging immers op pad met zijn pelgrimstas.
---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Cindy van Driessche
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl