Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 22 februari

Alkmaar, 22-02-2010 o 15.00 uur

Aanhoudingen voor overval op woning

Anna Paulowna, zondag 21 februari

Zondagavond werden twee 16-jarige jongens uit Anna Paulowna aangehouden voor een overval op een woning aan de Vrouw Steenlaan. Rond 22.15 uur werd er aangebeld bij de woning. De 62-jarige bewoonster deed open. Er stonden twee jongens voor de deur. Zij drongen de woning binnen. De bewoonster werd vastgepakt en bedreigd met een mes. Er kwam nog een persoon de woning binnen. Het huis werd doorzocht, terwijl één van de overvallers het slachtoffer onder bedreiging hield. Nadat het hele huis was doorzocht verlieten de drie jongens de woning. De politie werd gebeld. Deze maakte een zoekslag in de omgeving. Twee verdachten konden worden aangehouden in de omgeving van het huis. De politie doet verder onderzoek naar de derde dader.

Boos op parkeercontroleur

Alkmaar, zondag 21 februari

Een 47-jarige vrouw uit Alkmaar werd zondagmiddag rond 15.30 uur aangehouden op het Mallegatsplein nadat zij een zak friet had gegooid naar een parkeercontroleur. De vrouw had een boete gekregen omdat zij op de Peperstraat tegen de richting in reed. Bij de parkeergarage op het Mallegatsplein werden de controleurs aangesproken door de vrouw die in haar auto zat. Zij vroeg aan de controleurs of zij degenen waren die haar de boete hadden gegeven. De controleurs liepen weg op het moment dat de bestuurster lelijke taal begon te bezigen tegen hen. De vrouw kwam echter achter hen aan en maakte slaande bewegingen richting het gezicht van één van de controleurs. Omdat zij hem niet kon raken gooide ze uiteindelijk een zak friet richting de man. De vrouw werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau.

Aanhoudingen voor inbraak in stacaravan

Waarland, maandag 22 februari

Een 25-jarige en een 21-jarige Roemeen werden rond 01.15 uur aangehouden op de Hogebrugweg nadat zij hadden ingebroken in een stacaravan op een camping. De politie kreeg een melding dat er ingebroken zou worden op de camping. Er waren twee onbekende fietsen gezien die tegen een schutting stonden. Bij onderzoek van één van de stacaravans bleek dat er stukken van het kozijn op de vloer lagen en er waren schoenafdrukken te zien. Met de politiehond werd een zoekslag gemaakt. Deze trof de verdachten liggend op de grond aan achter de stacaravan. De twee werden aangehouden. Zij gaven aan op zoek te zijn geweest naar een slaapplaats. De fietsen bleken eerder op de avond gestolen te zijn op een station in de buurt van een camping.

Snelheidscontroles

Marken-Binnen, zondag 21 februari

Op de Provinciale weg bij Marken-Binnen werd zondagmiddag van 13.50 tot 16.45 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 1782 passerende bestuurders reden er 99 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 121 km/u, waar 80 km/u is toegestaan.

Hippolytushoef, zondag 21 februari

Op de Rijksstraatweg werd zondagmiddag tussen 14.20 en 17.05 uur gecontroleerd op snelheid. 1937 Bestuurders passeerden de controle. Er werden 124 overtredingen geconstateerd op deze weg waar 80 km/u de maximum snelheid is. De hoogst gemeten snelheid was 124 km/u.

Venhuizen, zondag 21 februari

Op de Provinciale weg werd zondagmiddag tussen 14.10 en 17.10 uur gecontroleerd op snelheid. Er passeerden 1173 bestuurders de camera. 135 bestuurders waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/u. Op deze weg is een snelheid van 80 km/u toegestaan.

Inbraken op zeven boten

Hoorn, maandag 22 februari

Op zeven boten in de Grashaven werd afgelopen weekend ingebroken. De inbraken werden maandagochtend ontdekt door de havenmeester. Van één van de boten werd diverse apparatuur weggenomen. Wat weggenomen is van de andere boten is nog niet duidelijk. Een bewoonster van Achter op het Zand meldde dat zij een plastic tas had gevonden bij de brug naar het Oostereiland. Hier bleek apparatuur in te zitten die ontvreemd was van één van de boten.