Gemeente Son en Breugel


Inkomensgrens Deeltaxi vervallen

Vanaf 1 maart 2010 kan iedereen met een functiebeperking en iedereen van 65 jaar of ouder, voor een sterk gereduceerd tarief reizen met de Deeltaxi Son en Breugel. De inkomensgrens die tot nu toe gold, wordt bij wijze van proef de komende twee jaar niet toegepast. Hierdoor kan iedere inwoner van onze gemeente die een functiebeperking heeft of 65-plusser is in de komende twee jaar, ongeacht de hoogte van zijn / haar inkomen, voor een gereduceerd tarief per Deeltaxi reizen. De Deeltaxi Son en Breugel is een aanvulling op het bestaande openbaar vervoer. Het vervoer vindt plaats met taxibusjes en gewone taxi's en wordt uitgevoerd door Jansen Taxi te Nuenen.

Reizen tegen sterk gereduceerd tarief

De Deeltaxi is vooral bedoeld voor inwoners van Son en Breugel die een functiebeperking hebben en voor inwoners van 65 jaar en ouder. Wanneer u een functiebeperking hebt (dit wordt vastgesteld door een deskundige) dan kunt u tegen sterk gereduceerd tarief reizen. Iedere inwoner van onze gemeente van 65 jaar of ouder kan ook tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de deeltaxi. Net als bij het openbaar vervoer betaalt u voor een rit één opstapstrip en één strip voor elke zone die u reist. Het vervoersgebied omvat de gemeente Son en Breugel en de directe omgeving. Dit zijn vijf zones van het openbaar vervoer. Wanneer u een functiebeperking hebt (Wmo-gerechtigd) dan betaalt u EUR 0,50 per strip; inwoners van 65 jaar of ouder betalen EUR 0,60 per strip. Een aantal inwoners uit Son en Breugel reist al tegen gereduceerd tarief met de Deeltaxi en heeft daarvoor van de gemeente een vervoerspasje ontvangen.

Aanvragen vervoerspasje
Wanneer u nog geen vervoerspasje hebt, maar u denkt hiervoor wel in aanmerking te komen dan kunt u dit bij de gemeente aanvragen. U kunt hiervoor terecht bij de afdeling Dienstverlening Publiek van de gemeente Son en Breugel. De afdeling Dienstverlening Publiek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur; op maandag en donderdag ook van 14.00 tot 19.00 uur. De publieksbalie is telefonisch bereikbaar op 0499 - 491491. E-mail: gemeente@sonenbreugel.nl .