Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 22-02-2010

Exhibitionist opgepakt

TILBURG:Agenten in opleiding hielden zondagmiddag 21 februari 2010 een 30-jarige inwoner van Tilburg aan. De man wordt verdacht van het plegen van openbare schennis der eerbaarheid.

Een trimmende vrouw zag de verdachte rond 14.10 uur in het Wandelbos in de buurt van de vijver. De schennispleger had zijn broek laten zakken en hield zijn geslachtsdeel in zijn hand toen de vrouw voorbij kwam. De vrouw jogde geschrokken verder en informeerde direct de politie. Ondertussen waarschuwde ze ook nog twee jonge meisjes om niet in de richting van de man te lopen. De agenten waren snel ter plaatse en konden de verdachte meteen inrekenen. Toevalligerwijze waren het agenten in opleiding die met een praktijkstage bezig waren. De verdachte is een 30-jarige man uit Tilburg. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.

Tilburgse recherche boekt succes in oude zaak

TILBURG: De recherche van de Tilburgse politie boekte een succes in een oude straatroof. Afgelopen zaterdag 20 februari 2010 werd er een verdachte opgepakt van een straatroof uit juni 2009.

De genoemde straatroof werd gepleegd op vrijdagavond 26 juni 2009 rond 23.00 uur. Het slachtoffer, een 18-jarige Tilburgse, had toen net geld gepind bij een geldautomaat.
Op de Korvelseweg werd ze plotseling, al fietsend, het trottoir op geduwd waarbij ze ten val kwam. Ze keek op en herkende de jongen die ze eerder bij de geldautomaat gezien had. De dader griste haar tas vervolgens uit haar handen en sprong achterop een gereedstaande snorfiets, die bestuurd werd door een andere jongen. De vrouw trachtte samen met een passant het tweetal nog te achterhalen, wat niet lukte. Omdat de vrouw de dader al had gezien tijdens haar pintransactie, kon zij een goed signalement geven. Op basis van deze omschrijving werd verder gerechercheerd, waarbij de 22-jarige verdachte in beeld kwam. In overleg met de Officier van Justitie werd hij afgelopen zaterdag 20 februari aangehouden. De man is in het belang van het verdere
onderzoek in verzekering gesteld en wordt momenteel verhoord.

Buurtpreventie Oisterwijk van start

OISTERWIJK: Dinsdagavond 23 februari aanstaande vindt in het
teambureau van de politie Tilburg-Oisterwijk, aan de Brucknerlaan 18 in Tilburg (Noord), om 19.00 uur de installatie plaats van drie volontairs, die zich gaan bezig houden met de buurtpreventie in Oisterwijk en Moergestel. Het drietal zal in koppelvorm ten minste één avond per week te voet of per fiets gaan surveilleren. De politie ziet de vrijwilligers als extra ogen en oren in de wijk. Zij gaan zich vooral richten op inbraakpreventie.

Op initiatief van de wijkagenten Ramon Stoops en Miranda Plas en in samenwerking met de Gemeente Oisterwijk gaat morgenavond de
buurtpreventie in Oisterwijk en Moergestel van start. Bij de
installatie zijn naast de volontairs en de wijkagenten ook teamchef Herbert van der Sanden en een vertegenwoordiger van de Gemeente aanwezig.
De vrijwilligers, die in koppels 's avonds gaan surveilleren, worden uitgerust met een mobiele telefoon. Daarmee kunnen zij snel contact opnemen met de reguliere surveillance eenheid van het team
Tilburg-Oisterwijk en eventueel om assistentie vragen. Het is
nadrukkelijk niet de bedoeling dat de voluntairs zelf aanhoudingen gaan verrichten. De politie ziet hen vooral als een extra manier om verdachte zaken te signaleren en die door te geven. De vrijwilligers komen, voordat hun patrouille van start gaat, naar het teambureau voor een briefing waarin zij de bijzonderheden horen waar zij rekening mee kunnen houden. De politie hoopt dat de komende maanden zich meer vrijwilligers aanmelden om aan dit project mee te doen.

Twee arrestaties na mishandeling

TILBURG: De politie arresteerde zondagmiddag 21 februari twee
verdachten. Dat gebeurde nadat een 37-jarige inwoner van Tilburg aangifte had gedaan van mishandeling. De man was in zijn woning aan de Hertensprong mishandeld door twee bekenden van hem. De politie heeft het slachtoffer naar de eerste hulp afdeling van een ziekenhuis gebracht, zodat hij zich medisch kon laten behandelen. Hij had verwondingen in zijn gezicht opgelopen. Op basis van zijn aangifte zijn korte tijd later twee verdachten opgepakt. Het gaat om twee inwoners van Tilburg van 21 een 22 jaar oud. Het motief van het geweld ligt vermoedelijk in een financieel conflict. Beide verdachten kregen na hun verhoor in het politiebureau een dagvaarding uitgereikt voor de terechtzitting.

Rijbewijs ongeldig verklaard na niet volgen alcoholcursus

TILBURG: In de nacht van zondag 21 februari op maandag 22 februari controleerde de politie op de Sportweg de bestuurder van een
personenauto. Dat gebeurde rond 03.30 uur. De 22-jarige Tilburger had geen rijbewijs en was onder invloed van alcohol. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 245 ug/l, terwijl in zijn geval 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. In het politiebureau liet de man een rijbewijs zien, dat was echter ongeldig. De man had vanwege een eerder alcoholdelict een verplichte alcoholcursus (Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer) opgelegd gekregen van de rechter. Hij was echter niet komen opdagen, wat voor het CBR aanleiding was om zijn rijbewijs ongeldig te
verklaren. De man kreeg nu dus een dubbel proces-verbaal (rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed).

Auteur: Jeroen Steenmeijer