Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 22-02-2010

Politie vraagt publiek om hulp bij oplossen overval drogisterij Breda

BREDA: De politie roept nadrukkelijk de hulp van het publiek in bij de zoektocht naar twee overvallers op een discountdrogisterij aan de Epelenberg. Op donderdagmiddag 4 februari liepen daar kort na 16.30 uur twee getinte jongens binnen en eisten geld. Daarbij werd een winkelmedewerkster met een mes bedreigd. De twee overvallers zijn er met wat kleingeld vandoor gegaan.

Een getuige heeft de politie kunnen helpen bij het maken van een compositietekening van een van de twee overvallers. Hij was ten tijde van de overval als klant aanwezig, maar heeft deze jongen een dag na de overval opnieuw in het winkelcentrum gezien. De rechercheurs die de zaak onderzoeken, vermoeden dat de jongen in de buurt van de
Epelenberg woont. Op de tekening lijkt hij enkele jaren ouder, maar hij en zijn maatje zijn circa 16 tot 18 jaar oud.

Mensen die weten wie deze overvaller is en/of andere waardevolle informatie hebben, worden gevraagd te bellen met 0900-8844, onder vermelding van 2010 025061.

Politie arresteert ladderzatte Pool na ongeval op Wernhoutseweg

WERNHOUT: De politie heeft zondagmiddag rond 14.15 uur op de
Wernhoutseweg een 25-jarige in Wuustwezel verblijvende Pool
aangehouden wegens dronken rijden. De man reed kort daarvoor in zijn auto richting België toen hij door onbekende oorzaak van de weg raakte en over de kop ging. Hij kwam in een weiland tot stilstand.
Ooggetuigen zagen dat hij na het ongeval in een andere auto stapte. Gealarmeerde agenten konden hem alsnog in de kraag vatten. Hij blies maar liefst 1255 ug/l, dat is bijna zes maal de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. het rijbewijs van de Pool is ingevorderd.

Vader en zoon aangehouden wegens fietsendiefstal

ETTEN-LEUR: Een 49-jarige man uit Etten-Leur en zijn 15-jarige zoon zijn zondagavond tegen 21.15 uur aangehouden wegens fietsendiefstal. Getuigen zagen dat het tweetal op de Bisschopsmolenstraat een fiets in een auto laadde en spraken beide verdachten aan. Daarop werd de fiets teruggezet. Op basis van het kenteken van de auto kwamen agenten uit bij de woning van de vader en zoon in Etten-Leur. Op het bureau bekende de zoon dat hij een fiets wilde stelen, omdat zijn eigen fiets onlangs was gestolen. De vader, die in de auto bleef zitten, wist van de plannen van zijn zoon. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 22-02-2010 15:32 | © Regio Midden en West Brabant |