Gemeente Soest

Dorpsmarkt Soesterberg goed bezocht

22 februari 2010

De eerste dorpsmarkt voor Soesterberg op dinsdag 16 februari jl. is goed bezocht. Veel inwoners van het dorp pakten hun kans om vragen te stellen aan de medewerkers van de gemeente én het voltallige college van Soest.

Het eerste uur van de bijeenkomst bezochten de Soesterbergers de dorpsmarkt. De medewerkers van de gemeente stonden voor hen klaar in kramen. Zij beantwoorden vragen over de grote projecten zoals het masterplan, de vliegbasis en de bouwlocaties. Maar ook algemene onderwerpen als het bedrijvenloket, economische zaken, verkeer, afval en milieu, beheer van de openbare ruimte en samenleving hadden hun plek. Vele vragen gingen over de tafels en er ontstond een levendige uitwisseling van informatie.

Tegelijkertijd konden bezoekers vragen stellen aan wethouders Middelkoop en Krijger en burgemeester Noordergraaf. Ook hier werd gretig gebruik van gemaakt.

Het plenaire deel draaide ook om vragen stellen en informatie uitwisselen. De gespreksleider zorgde voor een open en ontspannen sfeer waarin veel, soms ook heikele, onderwerpen aan bod kwamen. Openheid was het sleutelwoord voor de beantwoording van de vragen.

Tot slot kon er nagepraat worden. Veel bezoekers maakten hier gebruik van. De algemene sfeer op de avond was goed; ontspannen en open met elkaar in gesprek.

In maart is het eerste spreekuur van de gemeente in Soesterberg. Daarin wordt de ingeslagen weg voortgezet. Medewerkers en bestuurders van de gemeente komen naar Soesterberg om te horen wat er leeft in het dorp. Om met elkaar in gesprek te gaan over de ontwikkelingen in het dorp. Want Soesterberg maken we immers samen.