Gemeente Soest

Snoeien en kappen van bomen in Soesterberg

22 februari 2010

Dit jaar worden alle bomen in Soesterberg gesnoeid. Om de bomen in goede conditie te houden worden ze elke vijf jaar gesnoeid. De gemeente pakt dit per wijk aan. Dit jaar is Soesterberg aan de beurt.

In het voorjaar van 2009 zijn bosjes en houtwallen geinventariseerd. Daarin staan ook veel bomen die om onderhoud vragen. Uit de inventarisatie bleek dat een aantal bomen in slechte staat was en sommige bomen elkaar in de weg staan. Het gaat hierbij om de groenstroken op Bloemheuvel, Plesmanstraat, Mercury (langs het fietspad) en de groenstrook langs de Kamerlingh Onneslaan tegenover huisnummers 9-27 (hoek Vliegtuiglaan). Afgelopen woensdag, 17 februari, is de kapvergunning hiervoor verleend en gepubliceerd.

Om bomen de ruimte te geven wordt hier en daar gedund. Dode of zieke bomen worden geveld. Voor bomen die dikker zijn dan 25 cm is een kapvergunning aangevraagd. Bij de uitvoering van de werkzaamheden wordt rekening gehouden met aanwezige broedende vogels om ze niet te verstoren.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de boombeheerder: de heer L. Noordman. Hij is bereikbaar via ons meldpunt, telefoonnummer 035-6093666.