Politie Hollands Midden

Leiden - Politie ontmantelt hennepkwekerij

Leiden, 22-02-2010 o De politie heeft op zaterdag 20 februari omstreeks 21.30 uur een man aangehouden nadat in zijn woning aan de Koolstraat een hennepkwekerij werd aangetroffen.

De politie werd eerder die avond door buren gewaarschuwd omdat er water uit het huis aan de Koolstraat stroomde, terwijl de bewoner niet thuis was. De politie liet een slotenmaker komen en ondertussen was de bewoner ook thuis gekomen. In de woning trof de politie een hennepkwekerij aan en verschillende zakken vol met gedroogde hennepplanten. Er zijn 700 planten in beslaggenomen en vernietigd. De politie doet verder onderzoek naar de zaak. De verdachte is in verzekering gesteld.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven veel geld, en daarmee dus ook de maatschappij. De energiebedrijven zijn er daarom ook op gebrand om hennepkwekerijen op te doeken.