Gemeente Breda

Eerste steen voor nieuwbouw Brede School Geeren Noord gelegd

Vanmiddag, maandag 22 februari om 16.00 uur, heeft wethouder Snier van Onderwijs aan de Cornelis Florisstraat de symbolische eerste steen gelegd van de nieuwbouw van de Brede School Geeren Noord. Daarmee is de bouw van de Brede School officieel van start gegaan. Als alles volgens planning verloopt vindt de oplevering in het voorjaar van 2011 plaats.

Basisschool De Watervlinder (voorheen ât Kievitsnest) is tijdelijk gehuisvest in de tijdelijke school aan de Joris Helleputtestraat. Dat maakt het mogelijk op de Cornelis Florisstraat de nieuwe brede school te bouwen. De Brede School Geeren Noord wordt daarmee de eerste brede school die in een volledig nieuw gebouw gehuisvest wordt.

Naast de basisscholen De Watervlinder en De Samenloop nemen de volgende partners hun intrek in het nieuwe gebouw: WonenBreburg, Kober, Surplus-Welzijn, IMW (Instituut voor Maatschappelijk Werk), consultatiebureau, Centrum voor Jeugd en Gezin en de gemeente Breda.

Wijkontwikkeling
De partners van Samenwerken aan Leefbaarheid (Singelveste AlleeWonen, WonenBreburg, de OBN, stichting Elisabeth en de gemeente) hebben samen afspraken gemaakt over de doelen van Wijkontwikkeling. Een en ander is vastgelegd in de hernieuwde Ontwikkelingsvisie Hoge Vucht, Doornbos en Linie 2010-2015. Een van de doelen is âGroeienâ, waar goed onderwijs deel van uitmaakt.

Wethouder Snier: âEen goed gebouw vind ik erg belangrijk. Leerlingen moeten er zich thuis voelen. Er moet een reeks van goed bereikbare en op kinderen gerichte voorzieningen komen, omdat zij zich alleen in een veilige en stimulerende omgeving goed kunnen ontwikkelen. Een goed gebouw zorgt hiervoor en dat gaan we nu bouwen aan de Cornelis Florisstraat. Daarom heb ik vanmiddag de eerste steen heel graag gelegd.â

22 februari 2010