Gemeente Maassluis

Jeugd krijgt kunstgrasveld en speeltoestellen aan de Noordzee

speelveld_.jpg

Wethouders Luijendijk en Keijzer hebben op vrijdag 19 februari jl. samen met collega's van Stadsbeheer enkele heesterbosschages verwijderd aan de oostkant van fase 1 van de woonwijk Het Balkon. Op deze plek wordt binnenkort een nieuwe speelplek gerealiseerd. Voor de oudere jeugd van 12 tot 18 jaar komt hier een kunstgras voetbalveld en voor de jongere kinderen een aparte speelplek met houten speeltoestellen. Naar verwachting is de aanleg in het tweede kwartaal van 2010 afgerond. Echter, door het aanhoudende winterse weer is nog niet zeker wanneer de speelplek daadwerkelijk beschikbaar is.

De aanleg van het kunstgras voetbalveld en de houten speeltoestellen aan de Noordzee is onderdeel van het totale groen- en speelplan voor de hele wijk Het Balkon. Dit plan is in opdracht van de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis CV door bureau Hollandschap opgesteld. De eerste versie is in november 2009 gepresenteerd aan bewoners. Landschapsarchitect de heer P. van Loon gaf daarbij uitleg over de keuze voor de bomen en het overige groen in de wijk en over de plekken waar de kinderen zich op speeltoestellen kunnen uitleven. Het definitieve plan is nu klaar om te worden uitgevoerd. Het speelplan voor Het Balkon bevat een gevarieerd aanbod van voorzieningen, van veilige klimrekken en schommels tot een kunstgras voetbalveld voor de jonge en oudere jeugd in de wijk.

Vorig jaar is een start gemaakt met de beplanting in Het Balkon. In maart en april van dit jaar worden de laatste bomen en het overige groen in fase 1 van de nieuwe woonwijk geplant en worden de speelplaatsen in deze fase aangelegd.

De definitieve versie van het groen- en speelplan voor Het Balkon is binnenkort te bekijken bij het Wooninformatiecentrum aan de Noordzee 10b in Maassluis of via de website van de gemeente www.maassluis.nl en www.hetbalkonvanmaassluis.nl. Hieronder kunt u de tekening van de inrichting van het speelplek aan de Noordzee downloaden.


* Tekening speelveld Noordzee_19februari2010.pdf (4 MB)