GroenLinks Almere


Motie Armoedebeleid is unaniem aangenomen.

Maandag 22 februari 2010, 15:53u -

* armoedebeleid

* Jongeren

* kinderen

* motie

Groenlinks Almere diende een motie in voor de herijking van het Armoedebeleid in Almere en deze motie is unaniem aangenomen.

Jolanda van Dijk, gemeenteraadslid voor Groenlinks Almere diende de motie voor de herijking van het Armoedebeleid in Almere in en op 18 februari 2010 werd de motie unaniem aangenomen.

De motie bestaat uit:

de uitgangspunten :


* dat Almeerse minima zo effectief mogelijk ondersteund moeten worden.
* Dat deelname aan andere sociale netwerken bevordert dat kinderen en jongeren uit minimagezinnen zich spiegelen, (nieuwe) ambitie en motivatie genereren en (nieuwe) loopbaankansen creëren.
* Dat de beleidsuitvoering ruimte laat voor verbetering.
* dat de kaders van armoedebeleid bijgesteld moeten worden in de zin dat het nog meer dan eerst moet leiden tot daadwerkelijk participatieperspectief.

De doelstellingen:


* Het armoedebeleid meer gericht moet zijn op het bereiken van echt perspectief en het tegengaan van overerving.

* Binnen de beschikbare middelen zwaarder ingezet moet worden op het participatie (cq het Stadsfonds) voor kinderen en jongeren zodanig dat de activiteiten meer dan nu bijdragen aan het vermogen uit de armoede te komen door ze in aanraking te laten komen en blijven met andere sociale netwerken en milieus.

* Met betrekking tot de woonlasten op korte termijn met de woningcorporaties een oplossing gevonden meot worden opdat dit drukt op het armoedebeleid maar ingezet kan worden voor bovengenoemde participatiedoeleinden.

* In aanvulling hierop in het kader van het reïntegratiebeleid prioriteit te leggen bij de ouders/opvoeders van deze kinderen en jongeren.