Groenlinks Utrechtse Heuvelrug


Aandacht voor sociale woningbouw

Maandag 22 februari 2010, 15:57u -
Aandacht voor sociale woningbouw

"Maarn heeft belachelijk weinig sociale woningen. Slechts 16% van het woningbezit zit in de huursector. Dat moet toch anders kunnen"verzuchtte Aart van Malenstein, oud-raadslid Maarn en oud-lid Provinciale Staten voor de PvdA, tijdens de campagnetocht zaterdag 20 maart in Maarn. Aan de woningbouwvereniging Maarn zal het niet liggen. Deze kleine vereniging heeft hoge ambities als het gaat om de kwaliteit van het huurwoningenbezit in het dorp.

Dat blijkt vooral uit de zorgvuldige renovatie van Tuindorp, één van de mooist bewaarde tuinwijken uit de vorige eeuw. Kandidaat-raadsleden van GroenLinks/PvdA Utrechtse Heuvelrug en andere geïnteresseerden wandelden door het Tuindorp in Maarn, daarbij steeds gewezen op bijzondere details door Peter-Paul Moors en Ab Keijman, voorzitter en secretaris van de wbv Maarn.
Daarna liep het gezelschap naar de locatie van brandweer en gemeentewerf waar men ooit in de toekomst woningbouw wil realiseren. Daarbij zal het accent moeten liggen op sociale woningbouw, aldus de woningbouwvereniging.
Onderweg werd een kijkje genomen bij Trompstaete en de ruimten voor het werk van de ouderenbonden in Maarn.

De onderstaande foto's geven een impressie van deze ochtend. Zie het origineel