Gemeente Stede Broec

Bouw Streekbospaviljoen in volle gang

22-02-2010 De bouw van het Streekbospaviljoen is kortgeleden gestart. Op woensdag 17 februari werd hier officieel aandacht aan gegeven door het Recreatieschap Westfriesland. Zijn nodigden alle betrokken partijen uit voor een bijeenkomst waarbij het bouwbord werd onthuld. De drie betrokken partijen worden vertegenwoordigd door de heer Zwaan, wethouder van de gemeente Stede Broec en tevens voorzitter van het Recreatieschap Westfriesland, de heer Nijpels lid van het Dagelijks Bestuur van het Recreatieschap Westfriesland en de heer Kay, voorzitter van de ILG-Gebiedscommissie West-Friesland (provincie Noord-Holland). Wethouder Zwaan hield voorafgaand aan de symbolische openingshandeling een toespraak in het huidige recreatiecentrum. Daarin vertelde hij o.a. over de totstandkoming van het project en sprak hij zijn waardering en dank uit naar alle betrokken partijen voor hun deelname: het RSW, de ILG, de betrokken bestuursleden en medewerkers van de gemeente Stede Broec maar ook Breddels Architecten uit Heerhugowaard die verantwoordelijk is voor het ontwerp en Kuin BV die de bouw van het pand op zich neemt.

onthulling
Onderkomen IVN en Orion
In het Streekbospaviljoen krijgen IVN (vereniging voor natuur- en milieueducatie) en Orion (vereniging voor weer- en sterrenkunde) de ruimte die ze verdienen om hun publiek nog beter van dienst te zijn. Zo komt er voor het IVN o.a. een ontvangstruimte op de begane grond voor bezoekers en schoolklassen. Dit wordt tevens het informatiecentrum met bibliotheek. Orion krijgt in het nieuwe gebouw de mogelijkheid een telescoopkoepel met een diameter van vijf meter te plaatsen. Naast deze telescoopkoepel krijgen Orion en IVN op de bovenverdieping ruimte om permanente exposities op te stellen. In een aparte ruimte wordt in de toekomst een projectieplanetarium geplaatst. Op het dakterras kunnen extra (zonne)telescopen staan.

Horecavoorzieningen
Een groot deel van de begane grond is gereserveerd voor een restaurant met bar en op het brede terras rondom het restaurant komt een ruime zitgelegenheid aan en boven het water. Aan de kant van het strand komt bovendien een cafetaria voor koffie, frisdrank en snacks. Op de plaats van het oude recreatiecentrum is een toiletgroep gepland, zodat men voor een WC-bezoek niet het Paviljoen in hoeft.

groep
22-02-2010