Gemeente Stede Broec

Prijswinnaars Alcohol NEE-contract

22-02-2010 Een groep Stede Broecse jongeren is 18 februari getrakteerd op een feestelijke bijeenkomst in jongerencentrum R17. Burgemeester Cammaert en wethouder Groot hebben tijdens die bijeenkomst de winnaars bekend gemaakt van de actie Alcohol NEE-contract. De uitnodiging aan de jongeren is de beloning voor de actie waarbij de burgemeester alle kinderen die vanaf september naar het voorgezet onderwijs zijn gegaan, heeft verzocht een Alcohol NEE-contract te tekenen en terug te sturen naar de gemeente. Doel van het contract is dat brugklassers en hun ouders en vrienden praten over het in aanraking komen met alcohol en het gebruik daarvan. Nu deze jongeren deel uitmaken van het voortgezet onderwijs is de kans dat ze met alcohol in aanraking komen toegenomen. Met het invullen van het contract konden zij een prijs winnen.

Prijswinnaars

Zo'n 75 jongeren hebben gereageerd op de brief die zij vorig jaar kregen van de gemeente. Zij hebben allemaal het contract getekend waarin ze hun ouders beloven niet voor hun 16e jaar alcohol te gebruiken. De volgende tien jongeren hebben hiermee een prijs gewonnnen:

Luca Stolze, Jim Appelman, Sandra de Wit, Lennart Kuin, Melanie Bierdrager, Aafke Buijsman, Faliano Sanchez-Brenes, Maarten Duijs, Matthieu Rood, Jenny Heideman. Deze jongeren krijgen een entertainment-bon.

Cadeautje voor alle inzenders

Bovendien ontvangen alle overige 65 inzenders van een getekend contract ook een leuke verrassing: een 'splitter' waarmee je twee koptelefoons op een ipod kunt aansluiten om samen muziek luisteren. De jongeren die 18 februari niet aanwezig waren, kunnen hun cadeautje ophalen op het gemeentehuis.

Alcohol NEE-contract in heel West-Friesland

Naast Stede Broec hebben ook de andere West-Friese gemeenten meegedaan aan de Alcohol NEE-actie. De resultaten zijn zeer geslaagd. In totaal hebben enkele honderden jongeren het contract getekend. Dit is een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Winnaars actie Alcohol NEE-contract
Cadeautje voor inzenders contract Cadeautje voor inzenders Alcohol NEE-contract
22-02-2010