Gemeente Roermond

Werkgevers tevreden over dienstverlening werkgeversloket Productiehuis

Het Productiehuis van de gemeente Roermond scoort voor het derde jaar op rij zeer goed in een onderzoek van TNS NIPO naar werkgeversgerichtheid. Werkgevers geven aan erg tevreden te zijn over de vacaturevulling en betrouwbare communicatie. Nieuw in het onderzoek was het geven van een rapportcijfer voor de dienstverlening. Deze komt voor 2009 uit op een 7,7.

Onderzoeksbureau TNS NIPO verrichtte in december 2009 een onderzoek naar de werkgevers-gerichtheid van onder andere het Productiehuis. Werkgevers zijn bevraagd op vijf werkgeversprincipes, te weten: betrouwbaarheid, professionaliteit, daadkracht, gemak en flexibiliteit. Op al deze vijf onderdelen scoort het werkgeverloket Roermond goed tot zeer goed en dat reeds voor het derde jaar op rij.

Hoge score Productiehuis Roermond

Het Productiehuis scoort op deze vijf principes goed tot zeer goed. Uit het onderzoek blijkt verder dat werkgevers loyaal zijn aan het Productiehuis. Ze geven aan erg tevreden te zijn over de vacaturevervulling, eenduidigheid ten aanzien van de contactpersoon en het afhandelen en uit handen nemen van administratieve zaken zoals het aanvragen van loonkostensubsidies. In 2009 heeft het werkgeversloket 135 deelnemers geplaatst op reguliere vacatures.

Aanstelling jobcoaches

Volgens Corné Peters, teamleider van het Werkgeverloket Roermond, is het cijfer een bevestiging van het succes van het Productiehuis, waarvan het Werkgeversloket onderdeel is. "Door intensieve samenwerking met de andere partners binnen het Productiehuis, kunnen we de juiste kandidaat matchen met de juiste vacature. Daarnaast hebben we daadwerkelijk geluisterd naar de suggesties van werkgevers. Dit heeft geleid tot het aanstellen van twee jobcoaches. We zetten daarmee met name sterk in op het contact na een succesvolle match". Eerste publicatiedatum: 22-02-2010 Bijgewerkt: 22-02-2010