Gemeente Enschede

Jongeren van Zuid hebben eigen TV kanaal op internet

Magneet TV op YouTube gestart

Op vrijdagavond 19 februari 2010, tijdens de gala-avond in het Helmertheater, ging de eigen YouTube site van Magneet TV live. De jongeren van Zuid hebben nu hun eigen internet TV kanaal. Magneet TV presenteert hier de films die het het resultaat zijn van de filmworkshops.

Tijdens de gala-avond in het Helmertheater waren de films voor het eerst te zien. In deze films spelen jongeren van Zuid diverse rollen en bieden zij een kijkje achter de schermen. Regisseur Joost Ranzijn maakte in tien intensieve weken samen met de jongeren uit de wijk elke donderdag een nieuwe creatie. Zij zijn trots op de films, een heuse gangsterfilm, een slapstick in de trein, bij de kapper, maar ook oprechte interviews over het leven van de jongeren. De avond werd geopend door stadsdeelmanager Marjan Nekkers en stadsdeelwethouder Ed Wallinga. Zij hebben dit project gestart en bijgedragen aan de financiering van magneet TV. Wethouder Wallinga: `Veertig jongeren hebben meegedaan en er is iets moois ontstaan. Zo zie je maar, als je iets wilt, doorzet en aanpakt, dan staat er na een tijdje ook iets. Iets waar je op voort kan bouwen. Jullie hebben iets neergezet. Gefeliciteerd. Ik ben trots op jullie, ik ben trots op Zuid."
De vertoning van de films voor een zaal met jongeren en belangstellenden werd opgeluisterd door toespraken en een heuse rapbattle. Tenslotte ontvingen alle jongeren die meegedaan hadden op het podium een warm applaus.
Het adres van de website is: www.youtube.com/user/magneettv

Geplaatst: 22 februari 2010.

22 februari 2010