Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 22-02-2010

Man aangehouden voor mishandeling vrouw

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg maandag om 02.50 uur melding van huiselijk geweld in de wijk Nieuw Borgvliet. De zoon des huizes alarmeerde de politie omdat zijn stiefvader zijn moeder zou
mishandelen. Bij aankomst van de politie was de 38-jarige vrouw te aangeslagen om een verklaring af te leggen. De 15-jarige melder verklaarde dat zijn stiefvader onder invloed van alcohol zijn moeder zou hebben gevloerd en haar zou hebben geschopt en geslagen. De 15-jarige jongen en zijn 13-jarige zusje hadden geprobeerd hun moeder te ontzetten. Dit lukte echter niet. De man duwde de kinderen weg. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.
De 37-jarige man is aangehouden en inverzekering gesteld. Hij
verklaarde dat de vrouw was begonnen met hem te slaan en te bespugen. Hierop was hij boos geworden en had teruggeslagen.

Aanhouding voor drugsbezit

ROOSENDAAL: De politie hield maandag tegen 01.00 uur een 28-jarige man uit Roosendaal aan op de Stepvelden. De man zat als bijrijder in een auto die bij een benzinestation werd gecontroleerd. Op de vraag of de man in bezit was van drugs antwoordde hij ontkennend. Bij
fouilleringwerd het zakje drugs gevonden. De speed is in beslag genomen en de man werd verhoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden om beledigende tekst op kleding

ROOSENDAAL: De politie hield zondag om 22.50 uur in de Brugstraat een 27-jarige man uit Roosendaal aan voor belediging. De man droeg een t-shirt met een beledigende tekst aan het adres van politiemensen. Het shirt is in beslag genomen en de man is verhoord. Hierna is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tweetal aangehouden na inbraak op bedrijventerrein

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg zondag om 20.05 uur melding van een mogelijke inbraak aan de Vierlinghweg. Een beveiliger had via
cameratoezicht gezien hoe twee mannen over een hek van een bedrijf klommen en terugkwamen met een plastic tas. De politie trof bij het autobedrijf een vrachtwagen aan met hierin twee Litouwse mannen van 34 en 37 jaar. Naast de vrachtwagen lag een plastic tas met hierin onder andere een autoradio. Met behulp van een politiehond werd de plastic zak onderzocht op geursporen. De politie ontdekte hierbij ook een gat in het hekwerk. In de vrachtwagen werden enkele kniptangen
aangetroffen. De twee mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Ze verklaarden de goederen te hebben weggenomen uit een auto die niet was afgesloten. Het hekwerk zouden ze niet hebben vernield. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onbekende man dreigt bezorger eten en geld af

BERGEN OP ZOOM: Zondagavond kreeg de politie om 20.45 uur melding van een straatroof op de Plejadenlaan. Een pizzabezorger was hier onder bedreiging van een mes beroofd. Bij aankomst bleek de koerier al te zijn vertrokken. De politie ging naar het adres van het bezorgbedrijf en trof daar de koerier aan. Hij verklaarde dat hij eten wilde bezorgen op de Plejadenlaan en de weg vroeg aan een voorbijganger. Deze trok vervolgens een mes en dreigde hem het eten en geld af. Van de 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom, die niet direct aangifte wilde doen, zal aangifte worden opgenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Veel inbraken in het district Bergen op Zoom

In het politiedistrict Bergen op Zoom zijn in de nacht van zondag op maandag opvallend veel inbraken gepleegd en pogingen tot inbraak gedaan.

ROOSENDAAL: Maandag werd rond 02.45 uur ingebroken in een winkel in de Voltastraat. De daders gooiden de ruit van de winkel in en gingen er vandoor met een kassalade.

Rond 01.30 uur hebben onbekenden geprobeerd in te breken bij een bedrijf aan de Kade. Omdat het pand voorzien was van veiligheidsglas lukte het hen niet binnen te komen.

In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een gelegenheid aan de Bredaseweg. De daders forceerden een buitendeur en kwamen zo binnen. Voor zover bekend is er niets weggenomen.

In de nacht van zondag op maandag braken onbekenden in in een loods aan de Hulsdonksestraat. De daders braken via lichtkoepels in en namen twee boten inclusief trailer weg. De daders probeerden ook in de loods ernaast in te breken, maar dit is niet gelukt.

OUD GASTEL: Maandag werd tussen 02.00 uur en 08.00 uur ingebroken in een horecagelegenheid aan de Markt. De daders braken een buitendeur open en gingen er vandoor met een geldbedrag.

BERGEN OP ZOOM: Maandag meldde een beveiligingsbedrijf om 04.40 uur een inbraakpoging in een bedrijfspand aan de Holleweg. Inbrekers hadden geprobeerd een deur te forceren, maar dit was niet gelukt.

ZEVENBERGEN: Maandag kwam er om 06.40 uur melding binnen van een inbraakpoging in een horecagelegenheid in de Kerkstraat. De daders forceerden een buitendeur, maar zijn vermoedelijk niet binnen geweest.

HALSTEREN: In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in twee woningen aan de Tholenseweg. Bij een woning aan dezelfde weg bleef het bij een poging. Bij deze woning verkwam goed hang- en sluitwerk dat de inbrekers binnen kwamen.
Bij de andere woningen werd een keukenraam verbroken en de cilinder van een buitendeur afgebroken. Bij beide woningen is een geldbedrag weggenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 22-02-2010 17:11 | © Regio Midden en West Brabant |