Gemeente Oldenzaal


Veel belangstelling voor sportkennismakingscursussen Lekker Fit

21 februari 2010

De jaarlijkse sportkennismakingscursussen van het project Lekker Fit Extra zijn zeer geliefd bij de Oldenzaalse basisschoolleerlingen. Het aantal belangstellenden groeide de afgelopen twee jaar van 540 naar 725 leerlingen. Ook dit jaar is een lichte groei te zien en nemen maar liefst 750 kinderen deel aan het programma om verschillende takken van sport onder de aandacht te brengen.

De kinderen nemen in de periode februari t/m juni deel aan de naschoolse sportkennismakingscursussen bij de Oldenzaalse sportaanbieders.

Zeer gevarieerd sportaanbod

In totaal konden de kinderen kiezen uit 31 cursussen in 24 takken van sport. Nieuw dit jaar in het aanbod zijn fitness, survival(run)training en volleybal. Daarnaast worden de volgende takken van sport aangeboden: airtumbling- en trampolinespringen, badminton, breakdance, gymkids voor meisjes en jongens, handbal, honk- en softbal, judo, klootschieten, mountainbiken, recreatief turnen, rugby, schaatsen, sport extra, squash, snorkelen, fitness, kids-aerobic, steppen, streetdance, taekwondo,
tennis en waterpolo.
Airtumbling- en trampolinespringen, tennis, survival(run)training en schaatsen zijn met afstand de populairste cursussen.

Voorbereiding

Gedurende het schooljaar is op de Oldenzaalse basisscholen in de groepen 1 t/m 8 aandacht besteed aan voeding, gezondheid, bewegen en sport. In het klaslokaal en tijdens de gymlessen zijn ongeveer 3000 kinderen gestimuleerd in de bewustwording van een gezonde en actieve leefstijl. Als vervolg op dit eerste gedeelte van het lesprogramma kunnen kinderen na schooltijd of in het weekend uit de groepen 4 t/m 6 kennis maken met verschillende takken van sport. Diverse sportaanbieders hebben hiervoor speciale cursussen georganiseerd. Begin januari zijn op alle 14 Oldenzaalse basisscholen cursusboekjes met dit sportaanbod uitgereikt.