GroenLinks

Kees Vendrik bezoekt GroenLinks wethouders in Breda en Den Bosch

Vandaag bezoekt Kees Vendrik Breda en Den Bosch. Hij bezoekt daar verschillende scholen en de GroenLinks wethouders daar; Wilbert Willems in Breda en Bart Eigeman in Den Bosch.

10.45 uur Kees Vendrik en Wilbert Willems bezoeken het Pakhuis, in Breda. Hier is de Gaming-academy van de NHTV gevestigd.

Er zitten en staan rond de 40 studenten in een klein lokaal. Er zitten een hoop internationale studenten bij. Het gesprek wordt dan ook in het Engels gevoerd. De studenten hebben veel vragen. Over de val van het kabinet, Uruzgan, Kopenhagen, maar ook over studiefinanciering. Kees Vendrik legt uit dat GroenLinks voor een andere vorm van studiefinanciering is.

De studenten hebben ook een hoop vragen over opensource software en het downloadverbod. Kees Vendrik zegt dat de overheid zo veel mogelijk met opensource software moet werken en dat hij absoluut tegen een download verbod is en voor internetvrijheid. Ook praten ze over privacy. De studenten maken zich, net als GroenLinks, zorgen hierover.

Een van de studenten vraagt Kees Vendrik naar een oneliner. Hij vertaalt het GroenLinks motto, Zin in de toekomst, naar 'Lets embrace the future' en krijgt een groot applaus van de zaal.

13.00 uur Kees Vendrik en Bart Eigeman krijgen een rondleiding door een Brede Bossche School in Den Bosch. Het bezoek begint met Bossche bollen. De directeur van deze school vertelt dat deze school niet alleen een basisschool is, maar in het pand zitten ook een wijkwinkel, het Ouder Kindcentrum, het wijktheater, de peuterzaal en kinderopvang.

Daarna krijgen we een rondleiding door het gebouw. We krijgen alle verschillende ruimtes te zien en ontmoeten een hoop enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. In de gymzaal doen Bart Eigeman en Kees Vendrik héél even mee met de gymles waar ze bokspringen.

14.30 uur In de foyer van de Brede Bossche School zijn Kees Vendrik en Bart Eigeman in gesprek met de gebruikers van het gebouw. De medewerkers en vrijwilligers zijn erg blij met deze Brede Bossche School. Het is voor alle mensen in de wijk een plek waar ze voor allerlei dingen terecht kunnen. Na school kunnen kinderen en ouders er acteren, koken of dansen. De school is echt onderdeel van de wijk, omdat ook het wijktheater, een bibliotheek en het Ouder-Kind-Centrum er te vinden zijn.
22 februari 2010 11:03