Gemeente Rotterdam

tieners nemen de leiding

22 februari 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Tieners nemen de leiding

Op woensdag 17 februari ontvingen 20 kinderen in de leeftijd rond 12 jaar een certificaat voor hun deelname aan het project "Tieners Nemen de Leiding". Tijdens het project leren kinderen om andere kinderen te begeleiden tijdens sportactiviteiten binnen en buiten. Daarbij worden zij zelf ook gecoacht door een ervaren beroepskracht.

Het project loopt al zeven jaar en is bijzonder succesvol. "Wat mij opvalt is dat het zoveel bijdraagt aan de eigenwaarde van de kinderen die meedoen. Ze zijn heel gedreven en erg trots. Zij begeleiden leeftijdsgenoten en zijn daarmee goeie ambassadeurs", aldus Marianne van der Ham, portefeuillehouder Welzijn.

Deelname aan de cursus motiveert veel kinderen om een keuze te maken voor een sportopleiding en kan dus bepalend zijn voor een latere beroepskeuze. "We merken dat deze groep tot 12 jaar echt door wil en daar is nu nog geen mogelijkheid voor. We hebben een vervolgcursus vanaf 16 jaar die opleidt tot Recreatie Sportleiderassistent (RSLA) maar voor de groep ertussenin is er nog niets. Daarom wordt er een vervolgcursus ontwikkeld die aansluit op de cursisten van "Tieners nemen de Leiding"," zegt Van der Ham.

De animo voor het project "Tieners Nemen de Leiding" is erg groot. De nieuwe cursus die in april van start gaat, is inmiddels vol.