Gemeente Aalten


Nieuwe mogelijkheden Starterslening

Gaat u voor het eerst een woning kopen? Dan kunt u wellicht voor een starterslening in aanmerking komen. Vanaf 1 maart 2010 zijn de mogelijkheden hiervoor aangepast.

Voorwaarde is uiteraard dat er een woning in de gemeente Aalten wordt gekocht. De maximale kosten voor de aankoop van een woning zijn:

Voor een bestaande woning maximaal EUR 225.000
Voor een nieuwbouwwoning maximaal EUR 190.000

De gemeenteraad van Aalten heeft voor deze regeling EUR 100.000 beschikbaar gesteld voor 2010.

Informatie over de regeling en de voorwaarden is te vinden op de site van de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) www.svn.nl.

De SVn voert de regeling uit en toetst aan het inkomen of en voor hoeveel er een lening verstrekt kan worden.

Voor het verkrijgen van het aanvraagformulier moeten de volgende gegevens worden ingeleverd:

1. kopie (voorlopig)koopovereenkomst van de aan te kopen woning
2. kopie huurovereenkomst, als iemand al zelfstandig woont
3. kopie geldig legitimatiebewijs, incl. eventuele verblijfsvergunning

Aanvragers die wonen buiten de gemeente Aalten moeten daarnaast met behulp van uittreksels uit het bevolkingsregister van hun huidige gemeente en eventueel voorgaande gemeenten aantonen dat zij voldoen aan het criterium `inwonend' danwel `hoofdbewoner huurwoning'. Deze aanvragers moeten aantonen dat zij een echte `starter' op de koopwoningmarkt zijn.

U kunt de gegevens opsturen naar de afdeling Omgeving, Postbus 119, 7120 AC Aalten of inleveren bij de publieksbalie, Nassaustraat 5 te Aalten van maandag tot en met vrijdag 8.30 - 12.00 uur.