Politie Gelderland-Zuid

Twee meisjes bedreigd

Beuningen/Nijmegen, 22-02-2010 o Maandagmorgen omstreeks 08.00 uur kreeg de politie een melding van een bedreiging met wapen op de Broekstraat. Een uur later, omstreeks 09.00 uur kregen agenten een soortgelijke melding op de Nieuwe Pieckenlaan in Beuningen.

Rond 08.00 uur reed een 15-jarige meisje uit Beuningen over de Elsenpas. Ter hoogte van de Broekstraat in Nijmegen sprong een tot nu toe onbekende man uit de struiken en bedreigde het meisje. Ze werd tot stoppen gedwongen, maar kon toch nog wegfietsen. Rond 09.00 gebeurde op de Nieuwe Pieckenlaan hetzelfde. Een 17-jarig meisje reed over de Jonkerstraat in de richting van de Nieuwe Pieckenlaan. Daar stond, op basis van het signalement, vermoedelijk dezelfde man en ook zij werd bedreigd. Toen de 17-jarige Nijmeegse zag dat de man een wapen had, is ze omgedraaid en weggefietst.

Het signalement van de dader is als volgt:

* Blanke of lichtgetinte man

* 1.80-1.85m lang

* Fors postuur

* Masker

* Trui/ jas, beige met zwarte mouwen

* Vale, lichtblauwe spijkerbroek

* Gezien in nabijheid van groene auto

Naar aanleiding van de meldingen heeft de politie een SMS-Alert verzonden.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets van de bedreiging hebben gezien, of rond die tijdstippen iets vreemds hebben opgemerkt in de omgeving van de Elsenpas en de Nieuwe Pieckenlaan. Mensen die informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de Politie Nijmegen via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via de lijn van Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (15)

Laatst gewijzigd 22-02-2010 18:10 | © Regio Gelderland-Zuid |