Ingezonden persbericht


Persbericht
´De kleuren van het zuiden`
Cursus Verkennend Schilderen in Andalusië

Andalusië, 23 december 2009 - Andalusië, smeltkroes van culturen. Inspiratiebron voor dichters, schilders en schrijvers. Ontspanjehier organiseert van 22 tot 26 februari en van 8 tot 12 maart 2010 de cursus ´De kleuren van het zuiden`. Tijdens deze vijfdaagse schildercursus in Andalusië ontdekken de deelnemers hun (verborgen) schildertalent. Ze leren (anders) kijken naar vormen en kleuren en maken kennis met verschillende materialen en technieken. De kenmerkende Moorse kleuren en motieven dienen als inspiratiebron. Ook staat een bezoek aan het Alhambra, het wereldberoemde Moorse paleizencomplex in Granada, op het programma. Iedereen kan aan de cursus meedoen. De kosten bedragen 650 euro per persoon.

De cursus Verkennend Schilderen staat onder leiding van Renate van Nijen. Deze beeldend kunstenares woont en werkt sinds 2003 in Andalusië. Behalve acryl- en olieverfschilderijen maakt ze ook keramische objecten. De afgelopen twintig jaar verbond ze haar naam aan ruim honderd exposities in onder meer Amsterdam, Rome en Parijs. Haar werken hangen bij kunstliefhebbers over de hele wereld. Het leven, de cultuur en kleuren uit Mediterrane landen hebben een duidelijke invloed op haar werk.

Ontdekkingsreis

´De cursus Verkennend Schilderen is vooral een ontdekkingsreis naar de persoonlijke creativiteit van de deelnemers´, zegt Van Nijen. ´Ik begeleid ze daar bij.` Ze benadrukt dat teken- of schilderervaring niet is vereist; de cursus is juist bedoeld voor degenen die nog nooit een penseel hebben vast gehouden maar wel nieuwsgierig zijn naar deze vorm van expressie. ´Ze zullen verbaasd zijn over het resultaat`. De cursus beslaat vijf dagdelen waardoor de deelnemers toch voldoende vrije tijd over houden.

Middellandse Zee

De cursisten overnachten in een sfeervol hotel in de Andalusische kustplaats Torrox. Het hotel ligt op een paar minuten lopen van de Middellandse Zee en op zo´n veertig minuten rijden van het vliegveld van Malaga. De cursusprijs van 650 euro is inclusief vier overnachtingen, ontbijt, avondmaaltijden en bijbehorende consumpties, materialen en een excursie naar het Alhambra inclusief een tapaslunch. De deelnemers moeten zelf zorgen voor een ticket. Vervoer van en naar het vliegveld kan eventueel geregeld worden. De kosten hiervoor bedragen twintig euro per rit.

Meer informatie over de cursusinhoud of deelname aan de cursus Verkennend Schilderen is te vinden op de website van Ontspanjehier, www.ontspanjehier.com onder Ontspanjedoen workshops en cursussen, Verkennend Schilderen.

Ontspanjehier.com is een ´onafhankelijk aanbiederplatform over Andalusië voor de Nederlandse levensgenieter` en bestaat uit de volgende disciplines: Ontspanje.vakantie voor vakantieadressen in Andalusië; Ontspanje.doen voor (vakantie)activiteiten in Andalusië; Ontspanje.wonen voor wonen in Andalusië en Ontspanje.spullen voor spullen in Andalusië.


---



Ingezonden persbericht