Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
8 februari 2010

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN BIJ RTV NOORD-HOLLAND

RTV Noord-Holland volgt de gemeenteraadsverkiezingen vanuit zeven gemeenten in Noord-Holland op televisie, radio en internet. De start van de verkiezingsuitzendingen is op maandag 22 februari in een live-uitzending vanuit Amsterdam.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen staat er vanaf maandag 22 februari tot en met 2 maart iedere werkdag een Noord-Hollandse gemeente centraal bij RTV Noord-Holland. Achtereenvolgens worden er verschillende programma's live uitgezonden vanuit Amsterdam, Den Helder, Haarlem, Niedorp, Hilversum, Alkmaar en Hoorn.

Noord-Holland Kiest
Radio Noord-Holland bijt om 06:00 uur het spits af in de uitzending van 'N-H Nieuws,' waarin verslaggevers de luisteraars berichten over de laatste ontwikkelingen uit hun gemeente. Gedurende de dag gaan zij in de gemeente op zoek naar problemen die een oplossing behoeven, lokale burgerinitiatieven en andere zaken die de inwoners beroeren. Ook 'De Ochtend op Radio Noord-Holland zal een reportage brengen. Tussen 16 en 19 uur worden de discussieprogramma's 'De Peiling' en het speciaal voor de verkiezingen in het leven geroepen 'Noord-Holland Kiest' live vanaf een locatie in de gemeente uitgezonden. In 'De Peiling' komen de grootste ergernissen in de gemeente aan bod, waaronder het kappen van bomen, wachtgeld, hangjongeren en hondenbelasting. In 'Noord-Holland Kiest' debatteren lokale politici, kiezers en actiegroepen over wat zich in hun gemeente afspeelt. Een band uit de omgeving zorgt tussendoor voor de muziek. 'De Peiling' en 'Noord-Holland Kiest' worden gepresenteerd door Bernd de Boer.

Op TV Noord-Holland besteden de programma's N-H Nieuws en Van Zuks Dus aandacht aan de verkiezingen met onderwerpen uit de betreffende gemeente.

De uitslagen
Op woensdagavond 3 maart zendt Radio Noord-Holland van 22 tot 01 uur de eerste verkiezingsuitslagen uit, en vervolgt de volgende ochtend tussen 06 en 09 uur. Op donderdag 4 maart zendt TV Noord-Holland een ochtendprogramma uit van 07 tot 09 uur, waarin de uitslagen bekend worden gemaakt en diverse gasten analyses zullen geven. Dit alles gebeurt live vanuit de studio in Amsterdam.

Het laatste nieuws is te volgen via de verkiezingssite http://www.noordhollandkiest.nl. Inwoners kunnen contact met RTV Noord-Holland opnemen via uwstem@rtvnh.nl of kunnen hun ergernissen en lokale tips achterlaten op het speciaal geopende telefoonnummer 020-8505 303.

Gemeenteraadsverkiezingen op RTV Noord-Holland:
vanaf maandag 22 februari tot en met donderdag 4 maart.


---

Noot aan de redactie (