Ingezonden persbericht


Persbericht 19 februari 2010

Radio 1 'Verkiezingskaravaan' gaat het land in

Vanuit het hele land politici en luisteraars aan het woord

Maandag 22 februari start op Radio 1 de 'Verkiezingskaravaan'. Voor de eerste keer slaan alle omroepen op Radio 1 de handen ineen om de verslaggeving van de verkiezingen zo dicht mogelijk bij de luisteraar te brengen. Tien dagen lang belicht de publieke nieuws- en sportzender de peilingen, voorbereidingen en meningen van locale en landelijke politici en burgers vanaf diverse locaties in Nederland. Zowel de lokale gemeenteraadsproblematiek als landelijke actuele thema's passeren de revue.

Rondtrekkende Verkiezingskaravaan

Verslaggevers van Radio 1 begeven zich 10 dagen in politiek geëngageerde dorpen en steden. Niet alleen de problematiek van het platteland, maar ook die van de grote stad wordt belicht. Dagelijks staan thema's op het programma en tussen 18.30 uur en 19.00 uur volgen live discussies vanuit aansprekende locaties .

Het programma is als volgt: De Radio 1 Verkiezingskaravaan start op maandag 22 februari in de gemeente Houten. In de avond, vanuit Theater aan de Slinger is onderwerp van discussie groeikernen en bereikbaarheid. Minister Rouvoet voert die dag campagne in Houten. Op dinsdag 23 februari stopt de Verkiezingskaravaan in Maastricht. Drugsbeleid en het grensgebied staan tussen 18.30 en 19.00 uur centraal in de discussie vanuit café Ipanema bij het Bonnefantenmuseum met als gast onder anderen CDA prominent Ria Oomen en advocaat Theo Hiddema. Europarlementariër Hans van Baalen is lijstduwer in Maastricht en wordt gevolgd tijdens zijn campagne. Vandaar koerst de Karavaan naar Groningen van waaruit Radio 1 op 24 februari verslag doet van grote bouwprojecten in de gemeente met uitzending vanuit het Stadhuis. Maarten van Rossum voert als lijstduwer campagne in Utrecht en Maurice de Hond doet een voorspelling. Op donderdag 25 februari doet Radio 1 verslag van de verkiezingsperikelen vanuit Nijmegen. In de avond is wederom het Stadhuis de locatie van uitzending en bespreekt men in de discussie de linkse politiek. Vrijdag stopt de Karavaan in Den Helder en toetst Radio 1 bij inwoners en politici de mening over de gevolgen van zwak bestuur live vanuit het gebouw van het Noordhollands Dagblad. Rita Verdonk schuift aan voor de discussie in de avond.

Het programma van de laatste 5 dagen van de Radio 1 Verkiezingskaravaan wordt later bekend gemaakt.

Programmering

Van 22 t/m 26 februari zendt de Radio 1 Verkiezingskaravaan drie maal per dag uit. Dat is elke ochtend van 9.00 tot 9.30 uur, elke middag van 13.30 tot 14.00 uur en in de vroege avond van 18.30 tot 19.00 uur. Op zaterdag 27 februari is het programma van 12.15 tot 12.30 uur en op maandag 1 maart zijn de blokken identiek aan die van de week daarvoor. Op dinsdag 2 maart en op verkiezingdag 3 maart is de Radio 1 Verkiezingskaravaan te beluisteren van 9.00 tot 12.00 uur, van 13.30 tot 16.00 uur. Van 16.00 tot 16.30 zendt Radio 1 een paneldiscussie uit. Op 3 maart, vanaf 21.00 uur, doet Radio 1 verslag van de verkiezingsuitslagen.

Een nabeschouwing van de gemeenteraadsverkiezingen is op donderdag 4 maart van 9.00 tot 12.0 uur, waarbij politici aanschuiven in de Radio 1 studio.

Voor meer informatie en het spoorboekje van de Verkiezingskaravaan: www.radio1.nl



Ingezonden persbericht