Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

029_2010

Servicepunt Detailhandel organiseert vier trainingen 'Veilig in de winkel'

Sittard-Geleen, 19 februari 2010 - Speciaal voor ondernemers en hun medewerkers in de detailhandel organiseert het Servicepunt Detailhandel Sittard-Geleen vier veiligheidstrainingen. Met deze training leren winkeliers om te gaan met winkeldiefstal, overvallen en andere dreigende situaties in hun winkel. In de training speelt een acteur praktijksituaties na, waardoor ondernemers en medewerkers leren hier zo goed en veilig mogelijk mee om te gaan. Op 22 februari geeft Burgemeester Sjraar Cox het startsein voor de eerste training in het Ondernemershuis Sittard-Geleen.

De training, mede gefinancierd door de gemeente Sittard-Geleen, is voor ondernemers gratis en duurt ongeveer drie uur. Maximaal drie medewerkers per bedrijf kunnen hier aan deelnemen, maar meerdere medewerkers van hetzelfde bedrijf kunnen op een later tijdstip eveneens gratis, een herhalingscursus volgen. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel zorgt voor een ervaren trainer en een acteur en het Servicepunt Detailhandel faciliteert de trainingen. Na afloop ontvangen alle deelnemers een certificaat en het boekje 'Veilig in de winkel' met praktische tips en adviezen.

Het Servicepunt Detailhandel Sittard-Geleen is een samenwerkingsproject van UWV Werkbedrijf, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, de gemeente Sittard-Geleen en de ondernemersverenigingen. Het Servicepunt is gevestigd in het Ondernemershuis, Mercator 3 in Sittard. Voor meer informatie zie http://www.servicepuntdetailhandelsittard-geleen.nl


---