Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

GELDERSE SP ZET RADIOSPOTJES IN TEGEN OV-CHIPLEED

Radiospot voor klachten OV-chipkaart

De Gelderse SP lanceert maandag 22 februari een radiocampagne waarin reizigers in het openbaar vervoer worden opgeroepen hun klachten over de ov-chipkaart te melden op het meldpunt www.meldpuntovchip.nl. De radiospotjes zullen twee weken te horen zijn op Radio Gelderland.

Op het meldpunt van de SP kunnen reizigers hun ervaringen en klachten over de kaart kwijt. De SP is het meldpunt gestart omdat de provincie en de Stadsregio Arnhem Nijmegen geen onderzoek willen doen naar de invoering van de kaart.

SP Statenlid Alex Mink: "In de theorie van de bestuurders van Gelderland gaat er weinig mis met de ov-chipkaart. In de praktijk wel. De bestuurders weigeren dat te onderzoeken. De SP wil wel graag van de mensen weten wat er in de praktijd misgaat. En dat is heel veel..." Met de radiospotjes wil de Gelderse SP bereiken dat meer mensen van het meldpunt, dat pas enkele weken in de lucht is, op de hoogte zijn, zodat ze hun ervaringen kunnen melden.

De SP zal de klachten bundelen in een zwartboek en dit aanbieden aan de provincie Gelderland en de Stadsregio, de twee overheden verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Gelderland.

Klachten melden kan op www.meldpuntovchip.nl. Het radiospotje is daar ook terug te luisteren.