Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
19 februari 2010


--Persbericht-

Burgemeester Heijman bezoekt basisscholen

Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart onderwerp van schoolbezoeken

Burgemeester Henk Heijman brengt vanaf maandag 22 februari a.s. een bezoek aan alle hoogste klassen van de basisscholen in Oost Gelre. Dit zal hij doen in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 3 maart 2010. Een aantal scholen brengt een bezoek aan het gemeentehuis. Het gaat in totaal om 21 scholen met zo'n 35 groepen, dus die week heeft Heijman een aardig volle agenda.

Voor kinderen is 'de gemeente' nog een vrij abstract begrip. De meesten weten wel dat je voor een paspoort naar het gemeentehuis moet of dat een verhuizing daar moet worden doorgeven. Maar wie 'de baas' is van de gemeente en wat er verder allemaal gebeurt, is voor de meesten onbekend.

Het doel van het bezoek is dan ook tweeledig. Door met de kinderen te praten over de verkiezingen, de politieke partijen die eraan meedoen en de rol van de gemeenteraad, willen we de kinderen kennis laten maken met het 'stemrecht'. Indirect proberen we zo ook de ouders op de komende gemeenteraads-verkiezingen te attenderen. Daarnaast willen we de kinderen wat meer laten leren over wat de gemeente allemaal doet. Heijman zal o.a. zijn ambtsketen, waarvan elk van de schakels een pictogram uit het gemeentelogo weergeeft, met de kinderen bekijken. Hierdoor komen allerlei zaken uit de gemeente aan bod.



Gemeente Oost-Gelre