Option N.V.

22/2/2010

Option kiest Olivier Lefebvre als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur

Philippe Rogge treedt af als COO

LEUVEN, België â 22 februari 2010 â Option (EURONEXT Brussels: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist op het vlak van draadloze communicatie, kondigde vandaag aan dat Olivier Lefebvre met onmiddellijke ingang is aangesteld als Voorzitter van de Raad van Bestuur. Jan Callewaert zal zich voltijds toeleggen op zijn verantwoordelijkheden als CEO terwijl hij deel blijft uitmaken van de Raad van Bestuur.

Olivier Lefebvre is al sinds juli 2008 lid van de Raad van Bestuur van Option. Eerder maakte hij deel uit van het managementcomité van NYSE Euronext Inc, was hij lid van het management van Euronext nv en was hij actief als CEO van de Brussels Stock Exchange. Daarvoor was hij adviseur van de kabinetchef van de Belgische Minister van Financiën, belast met de hervorming van de Belgische financiële markten. De heer Lefebvre behaalde een PHD in economie aan de Université Catholique de Louvain (UCL) en een MBA aan de Cornell University. Daarnaast is hij een van de stichtende leden van de Belgische Commissie voor Corporate Governance. Op dit ogenblik is hij lid van de Raad van Bestuur van de Bank of New York Mellon nv, SRIW, en verschillende bedrijven actief in klimaatverandering en hernieuwbare energie (Xylowatt, Climact en Greenwatt).

Option is de aangekondigde kost- en personeelsbesparingen aan het afronden, die nu resulteren in een veel kleinere en flexibeler organisatie. Vandaag stelt het bedrijf 320 mensen tewerk, waar dat er eind 2008 nog 750 waren. In de context van deze organisatorische wijzigingen en de recente kapitaalsverhoging heeft de Raad van Bestuur besloten dat Jan Callewaert de juiste persoon is om het bedrijf weer op het pad van de groei te brengen. Om het bedrijf aan te passen aan het nieuwe operationele model, om overlappingen van taken te vermijden en om de beslissingsprocessen transparanter te maken, werd ook beslist om af te zien van de functie van COO. Als onmiddellijk gevolg van deze beslissing heeft Philippe Rogge, in onderling overleg, het bedrijf verlaten.

In een commentaar op zijn benoeming, verklaarde Olivier Lefebvre: âIk ben vereerd om de Raad van Bestuur van Option te mogen voorzitten en ik kijk ernaar uit om samen met alle andere leden te werken aan de heroriëntatie van het bedrijf om opnieuw te kunnen aanknopen met groei en winstgevendheid. De ervaring van Jan Callewaert binnen de sector van draadloze communicatie, zijn inzichten op het vlak van technologie, zijn ondernemersgeest en het feit dat hij Option al door eerdere transformaties heeft geleid heeft de Raad van Bestuur doen beslissen dat hij de geschikte persoon is om Option doorheen de verandering te sturen van een puur hardwarebedrijf naar een bedrijf dat 3G oplossingen biedt gebaseerd op hardware, sofware en diensten.â

Jan Callewaert: âHet is belangrijk voor ons bedrijf dat we de strategie die we hebben bepaald verder blijven uitvoeren en dit binnen een nog steeds uitdagende marktomgeving. Nu Option weer een lean and mean bedrijf is met een organisatie die nood heeft aan een eenvoudiger beslissingsstructuur moesten we ook het management herzien. Dat heeft geleid tot het vertrek van Philippe Rogge. Philippe vervoegde Option op één van de moeilijkste periodes voor het bedrijf en speelde een belangrijke rol in de herstructurering van het bedrijf vorig jaar. We willen Philippe bedanken voor zijn bijdrage en wensen hem veel geluk in zijn verdere carrière.â

De Raad van Bestuur van Option telt acht (8) leden: Olivier Lefebvre, Jan Callewaert, Arnoud De Meyer, Philip Vermeulen, Lawrence Levy, Jan Loeber, David A. Hytha en Patrick Desmedt.

MEDIA CONTACT