Nederland hunkert naar de lente - 89% wacht op positief lentegevoel

22/02/2010 08:00

Milner

Amersfoort, 22 februari 2010 - Na de lange en extreem koude wintermaanden hunkert Nederland naar de lente. Dit blijkt uit onderzoek van bureau Motivaction in opdracht van Milner. Eindelijk weer lekker naar buiten als verlossing van de winterdip en voor een positiever nationaal humeur.

We tellen de dagen af

Ondanks de sneeuwpret en de Olympische Winterspelen begint de lente voor velen al te kriebelen: 61% van de Nederlanders leeft er al weken naartoe. Dat geldt veel sterker voor vrouwen (69%) dan voor mannen (53%). Opvallend is het verschil tussen Zuid- en Noord-Nederland. Hoewel het noorden meer winterweer en sneeuw te verduren heeft gekregen, blijkt het zuiden van Nederland nog meer naar de lente te hunkeren (68% versus 59%). Als teken van het lentegevoel zien mensen de langere dagen (63%), het vroegere ochtendlicht (63%) en de vogels die weer meer gaan fluiten (61%). Een kwart ziet het thuis kunnen laten van de jas als teken van het lentegevoel.

Zorgeloos de winterdip uit

Met de komst van de lente wordt ons nationaal humeur meteen een stuk beter: 89% van de Nederlanders proeft de positieve stemming dan om zich heen. De lente geeft simpelweg weer zin om dingen te ondernemen, aldus 83%, en we laten onze zorgen wat meer los. Twee derde van Nederland voelt zich dan ook daadwerkelijk zorgelozer als de lente begint.

Naar buiten het licht in

Hoewel veel mensen denken dat de grote verlosser van de winterdip de verhoogde temperatuur is, blijkt dat juist licht te zijn. Het sombere wintergevoel verdwijnt bij het eerste contact met de lentezon. Mensen zoeken het lentegevoel daarom vooral buiten. 87% vindt dat buiten zijn in het voorjaar zelfs een gevoel van vakantie opwekt. In de lente zit de meerderheid van Nederland (68%) het liefst in zijn eigen tuin of op het balkon. Dit heeft de voorkeur boven het pakken van een terrasje (35%), of eropuit trekken naar het bos (35%) of park (20%).

Buiten ontbijten als start van de lente

Om de start van de lente goed te vieren, nodigt kaasmerk Milner heel Nederland uit vanaf 21 maart, de eerste lentedag, de tafels lekker buiten te zetten in de tuin of op het balkon voor een echt Buitenontbijt. Voor een Buitenontbijt heeft Milner een speciaal tafelkleed ontworpen dat gratis te bestellen is met 5 actiecodes. Door het land organiseert Milner 12 ontbijten die te winnen zijn via milner.nl.





http://www.milner.nl

www.milner.nl