Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 22-02-2010

Auto in de brand

UTRECHT In de nacht van zondag 21 op maandag 22 februari ontstond brand in een auto op de Niasstraat. De politie gaat uit van brandstichting.

Rond 04.45 uur kreeg de politie een melding dat op de Niasstraat een auto in de brand stond. Ter plaatse zagen agenten een auto in lichterlaaie staan. De brandweer heeft de auto geblust. Verschillende getuigen verklaarden dat zij net na de brand drie jongens hadden zien wegrennen in de richting van de Groeneweg. De auto brandde volledig uit. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Te hard, rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 21 op maandag 22 februari het rijbewijs van een automobilist ingenomen omdat hij ruim 60 km/u te hard reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten ter hoogte van de oprit van de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam een automobilist met zeer hoge snelheid langsrijden. De agenten zette in hun, onopvallende videoauto, de achtervolging in. Bij Loenersloot werd de 52-jarige bestuurder uit Almkerk aan de kant gezet. Uiteindelijk bleek dat de man 64 km/u te hard gereden had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Man beroofd

UTRECHT - Op de Kromme Nieuwegracht vond zondagmiddag een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 62-jarige man uit Utrecht werd rond 14.45 uur op de Kromme Nieuwegracht aangesproken door een andere man. De man griste tot twee maal toe de bril van het hoofd van het slachtoffer en pakte zijn geld af. Na de beroving fietste de verdachte weg. Het signalement van de verdachte luidt: negroïde man, onverzorgd uiterlijk en rond de 1.80 mtr. lang. Hij droeg een donkerkleurige muts, blauwe spijkerbroek en een kort zwart leren jack. De politie zoekt getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.