Zuka.nl gaat tussenpersonen omscholen.

22/02/2010 09:00

Zuka.nl

Zuka.nl, de onafhankelijke en gratis site voor de aankoop en verkoop van woningen, biedt tussenpersonen van hypotheken en verzekeringen een omscholingscursus aan.

Met de aangescherpte regelgeving van de AFM zijn de gouden tijden voor tussenpersonen van hypotheken en verzekeringen voorbij. Met als gevolg dat van de 14.000 tussenpersonen in 2007 er in 2009 nog maar 11.000 actief waren op de markt en een verdere daling van 35% wordt verwacht in 2010.

Omdat het aantal faillissementen onder tussenpersonen fors aan het toenemen is, biedt Zuka.nl deze groep ondernemers een nieuwe mogelijkheid. Veel van de tussenpersonen die hypotheek advies hebben gegeven zijn goed getraind in het omgaan met emoties van een huizenkoper. Juist bij het nemen van een belangrijke emotionele beslissing als het aankopen van een huis, moet een consument ondersteund worden met deskundig advies.

Zuka.nl gaat daarom tussenpersonen van hypotheken en verzekeringen een omscholingscursus aanbieden. Deze opleiding leidt tot het theoriediploma makelaar/taxateur onroerende zaken die zal worden afgegeven door de Beroepsexamens Makelaars B.V., SVMNIVO of een door het dagelijks bestuur van VBO Makelaar erkend exameninstituut.

Door tussenpersonen om te scholen wil Zuka.nl de grootste makelaarsorganisatie worden van Nederland met een eigen netwerk van makelaars en adviseurs.

Zuka.nl is opgericht in 2007 en heeft de afgelopen maanden een substantiële groei doorgemaakt. Inmiddels biedt de site 233.000 woningen aan, een vervijfvoudiging ten opzichte van de start. Zuka.nl is met ingang van 15 januari jl. hoofdsponsor van Eredivisie voetbalclub Vitesse uit Arnhem. Daarnaast is Zuka.nl partner van de SVBN, de Straatvoetbal Bond Nederland, met als voorzitter Humberto Tan en als ambassadeur o.a. Edgar Davids.





http://www.zuka.nl

http://www.zuka.nl