Gemeente Delft

Eerste boot voor Delftse Havenmeester

Delft, 22 februari 2010 - Op vrijdag 19 februari heeft wethouder Vuijk de eerste handhaveningsboot van Delft gedoopt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de 4: meter lange boot een behouden vaart toegewenst.

Met de boot kan de havenmeester van Delft beter toezicht houden op het water. Ook voor de veiligheid op het water is het goed dat de Delftse havendienst de beschikking over een boot heeft. Havenmeester Kimm Timmermans hierover: "Met deze boot kunnen we beter handhaven op het water. Maar we zijn nu ook in staat om bijvoorbeeld drijvend hout of andere ongewenst materiaal uit het water te halen waardoor de veiligheid toeneemt. Ik ben blij dat we nu niet alleen mensen vanaf de kade kunnen aanspreken. Vanaf nu kunnen we ook naar boten toe die varen en dingen doen die eigenlijk niet mogen".

Behalve de doop van de boot wist wethouder Vuijk te melden dat het havenkantoor intensiever bemenst kan worden als het werk daarom vraagt. Wethouder Vuijk hierover: "Het afgelopen jaar heeft Delft forse slagen gemaakt als het gaat om de professionalisering van de Havendienst. Het in gebruik nemen van de handhavingsboot en het nadrukkelijker bemensen van dit havenkantoor passen perfect in de ambitie die Delft heeft met haar passantenhaven."

De handhavingsboot zal met ingang van het nieuwe vaarseizoen worden ingezet.

Noot voor de redactie (