Persbericht

22 februari, 2010

Riverbed biedt nieuwe datacenter-oplossing met Steelhead 7050 ~ Eerste WAN-optimalisatie-oplossing met inzet van Solid State Drives ~

Riverbed Technology, de IT-infrastructure performance company voor netwerken, applicaties en storage, heeft onlangs de nieuwe Riverbed® Steelhead® 7050 aangekondigd. Steelhead 7050 combineert een nieuw bandbreedteniveau met TCP-sessies voor een nauwkeurige schaalbaarheid met Solid State Drives (SSD) en 10 Gigabit Ethernet (10 GbE). Met de Steelhead 7050 biedt Riverbed goede performance, flexibiliteit en fouttolerantie voor grotere datacenters en private cloud-omgevingen. Daarnaast zorgt de 75050 voor efficiënte schaalbaarheid voor de performance, betrouwbaarheid en flexibiliteitvereisten van grote organisaties. Zo is het beter mogelijk om op grote schaal kostenefficiënt datacenter-to-datacenter replicatie te beheren, applicaties te versnellen tussen verschillende locaties en gebruikers binnen een organisatie, en grote private cloud-infrastructuren te bouwen.

De Steelhead 7050 is het eerste WAN-optimalisatieproduct waarbij dataopslag continu 100 procent aanwezig is op de SSD's. Daarbij wordt de toegangstijd van de disk aangepast en latency verlaagd, zodat de Steelhead meer snelheid kan bieden wanneer dat bijvoorbeeld nodig is bij een extreem zware systeembelasting. De Steelhead 7050 optimaliseert tot 100.000 geoptimaliseerde TCP-connecties na elkaar en één Gigabit per seconde aan doorvoer via het WAN. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van maximaal vier netwerk-interfacekaarten van 10 GbE.

Riverbed Storage Partners
Riverbed heeft een sterk samenwerkingsverband met partners op het gebied van storage, zoals EqualLogic(TM), Double-Take® Software, EMC en NetApp. Deze partners erkennen de meerwaarde van de Steelhead 7050 en stelt organisaties in de gelegenheid om hun DR-strategieën verder te ontwikkelen en infrastructuur te maximaliseren.

"Onze klanten vertrouwen op EMC storage voor de ontwikkeling van hun disaster recovery-strategie", aldus Deirdre Wassell, director of storage product marketing bij EMC. "We kijken erg uit naar de samenwerking met Riverbed voor de verbetering hiervan met behulp van de Steelheads 7050."

"Wij zien op dit moment duidelijk dat onze klanten bezig zijn met het perfectioneren van hun datacenter-capaciteiten en het uitbreiden van private cloud-omgevingen", zegt Apurva Davé, vicepresident product marketing bij Riverbed. "Klanten worden op grote schaal steeds afhankelijker van hun netwerk, voor zowel branch office computing als disaster recovery-processen. We zijn gedreven om performancebarrières in de bestaande netwerkinfrastructuur binnen organisaties te doorbreken en het betrouwbaar, simpel en zo goedkoop mogelijk te houden. Riverbed garandeert met de nieuwe Steelhead 7050 dat de IT-performance geen beperkingen oplevert voor DR-initiatieven of bij directe toegang tot bedrijfskritische applicaties."

De Steelhead 7050 is vanaf nu beschikbaar http://www.riverbed.com/docs/SpecSheet-Riverbed-FamilyProduct_xx50.pdf

Voor het volledige Engelstalige bericht: http://www.riverbed.com/company/news/press_releases/press_020910.php

(391 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE