Ingezonden persbericht


Persbericht

Vereniging Veronica optimaliseert organisatiestructuur met V-Ventures en Veronica Story Holding

Hilversum, 22 februari 2010 - Vereniging Veronica maakt bekend dat de organisatie haar structuur optimaliseert. De commerciële activiteiten worden gescheiden van de non-profit verenigingsactiviteiten. Het merk Veronica en de geschiedschrijving door Veronica Story krijgen hun eigen omgeving: Veronica Story Holding. Tegelijkertijd wijzigt Vereniging Veronica de naam van de huidige Veronica Holding in V-Ventures. Deze vennootschap zal de commerciële activiteiten, die niet de naam Veronica dragen, blijven bevatten. Vereniging Veronica blijft 100% eigenaar van beide onderdelen. Met deze structuur- en naamswijziging wil Vereniging Veronica de slagkracht van de verschillende onderdelen en activiteiten binnen de Vereniging versterken en tegelijkertijd de duidelijkheid richting stakeholders vergroten.

"2010 gaat nieuwe kansen bieden voor Vereniging Veronica, zowel op commercieel als op non-profit gebied, en we willen als organisatie goed voorbereid zijn om die kansen maximaal te verzilveren. Pioniers moeten zich namelijk fit opstellen om nieuwe kansen te benutten en met deze nieuwe organisatiestructuur doen we dat optimaal. Met V-Ventures kiezen we aan de ene kant voor onze relatie met Vereniging Veronica (door het behoud van de 'V'). Aan de andere kant geven we onze eigen dochterondernemingen de ruimte om onder hun merknaam als 'ventures' (deelnemingen) naar buiten te treden", aldus Guido van Nispen, algemeen directeur van V-Ventures

V-Ventures
Vanuit het vooruitstrevende en uitdagende pionierskarakter waar Vereniging Veronica altijd voor heeft gestaan, blijft mediabedrijf V-Ventures zich richten op de innovatie van het Nederlandse medialandschap, onder andere door het ondersteunen van jonge, crossmediale talenten en ondernemers. Het belangrijkste doel is de verdere ontwikkeling van de organisatie als vooraanstaande, commerciële onderneming binnen het Nederlandse medialandschap, die zich met name onderscheidt door de ontwikkeling van innovatieve, crossmediale initiatieven en concepten en talent.

Tot de activiteiten binnen V-Ventures behoren V-Academy, V-Radio, Kink FM en het Medialab alsook de participaties in het Dutch Creative Industry Fund (DCIF) en de Sky Radio Group.

Veronica Story
Onder Vereniging Veronica valt naast V-Ventures dus ook Veronica Story Holding. Veronica Story Holding richt zich onder andere op het merk Veronica en de verdere ontwikkeling en geschiedschrijving van Veronica middels Veronica Story. Meer informatie is te vinden op www.verenigingveronica.nl.
Noot voor redacties

Contactpersonen voor de pers:
Yellow Communications, Karin van Geelen (karin@yellow-communications.com) of Natasja la Lau (natasja@yellow-communications.com), telefoon 023 555 34 24



Ingezonden persbericht