Ingezonden persbericht


Snelle lens en ultralichtgevoelige CCD voor echte fotografieliefhebbers

Samsung introduceert grensverleggende EX1 digitale compact camera met f/1.8 groothoeklens

Delft, 22 februari 2010 ­ Met de 10 megapixel EX1 biedt Samsung Electronics fotografieliefhebbers een digitale compact camera met een complete reeks geavanceerde mogelijkheden. De EX1 is het nieuwe paradepaardje van Samsung's familie van digitale compact camera's. De camera is voorzien van een high-performance sensor en een 24 mm f/1.8 groothoeklens van Schneider-KREUZNACH. Met deze uiterst snelle lens zet Samsung een nieuwe standaard voor digitale compact camera's. Enthousiaste fotografen hebben hiermee alles in huis om kwaliteitsfoto's te maken.

()
Mensen willen creatief fotograferen met hun digitale compact camera. Samsung antwoordt daarop door de grens voor objectieven en beeldtechniek opnieuw te verleggen. De snelle f/1.8 lens beschikt over een grotere reeks van diafragmastanden en maakt een uiterst kleine scherptediepte mogelijk. Zo kan de achtergrond onscherp blijven, terwijl het onderwerp juist in focus is. Door meer licht via de nieuwe lens door te laten naar de nieuwe high-performance 1/1.7' CCD-sensor kunnen fotografen betere opnamen maken in situaties met weinig licht. Deze CCD-sensor is groter dan gebruikelijk bij digitale compact camera's en levert een ongeëvenaarde lichtgevoeligheid van maximaal ISO 3200/full-resolution. Samen met de snelle DRIMell beeldprocessor die door Samsung opnieuw is ontwikkeld, kun je met de EX1 beelden van hoge kwaliteit maken, los van de lichtomstandigheden.

De high-end Schneider 24 mm ultra-groothoeklens biedt ook 3x optische zoom. Dankzij de enorme groothoek kunnen fotografen met de EX1 een veel groter deel van een gewenst beeld vastleggen dan gebruikelijk is bij digitale compact camera's. Denk aan landschappen of portretfotografie van grote groepen. De lens van de EX1 is ook gekoppeld aan Samsungs Dual Image Stabilization-technologie voor een stabiel en scherp beeld.

De EX1 heeft een 3 inch draaibaar AMOLED-display. Dat maakt de compositie van beelden en het bekijken daarvan uiterst gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Je kunt beelden precies zo uitkaderen als gewenst en vanuit elke hoek en positie fotograferen, omdat het AMOLED-display steeds zo gedraaid kan worden dat er controle over de beeldcompositie blijft. Vergeleken met TFT-LCD displays op de meeste digitale compact camera's toont het AMOLED-display van de EX1 een hoger contrastratio, diepere zwarttinten en meer levensechte en heldere kleuren, zelfs bij een schuine inkijkhoek of bij direct zonlicht. Het AMOLED-display is bovendien heel zuinig met het energieverbruik. Zo optimaliseert de EX1 zijn accugebruik en kunnen fotografen langer en méér beelden schieten na een keer opladen.

De EX1 ondersteunt RAW en biedt gebruikers volledige controle over hun beelden, dankzij verschillende settings, waaronder shutter-priority, aperture-priority en full manual shooting. Met die settings kunnen fotografen op creatieve wijze experimenteren met instellingen zoals lagere sluitertijden en scherptediepte. Natuurlijk biedt de EX1 degenen die voor gemak gaan óók alles wat fotograferen tot een plezier maakt, namelijk Samsung's Smart Auto 2.0 (foto & video). Deze zogeheten 'scene recognition' technologie is toepasbaar voor video- en foto-opnamen (video: 640x480 / 30fps / H.264) en analyseert op intelligente wijze de scène die gefotografeerd wordt en kiest dan automatisch de meest geschikte instelling voor het best mogelijke resultaat. En voor het plezier van het gebruiksgemak van deze automatische instellingstechniek wordt geen beeldkwaliteit opgeofferd.

De Samsung EX1 is vanaf mei 2010 in Nederland verkrijgbaar, voor een verkoopadviesprijs van ¤ 449,- inclusief BTW.

Specificaties
EX1
Megapixels
10 megapixels
Optische zoom
3x optische zoom / ultra-wide 24mm
LCD
3.0' swiveling AMOLED
Lens
Schneider KREUZNACH
Bright f/1.8 lens op een compact camera
Movie Modus
640x480 @30fps / H.264
Afmetingen
11,4 x 6,3 x 2,9 cm
Extra features

- The Bright f/1.8 lens

- 24 mm Ultra-Wide-Angle Lens

- 3.0' Swiveling AMOLED

- Dual Image Stabilization (Optical + Digital)
- Manual Controls: A/S/M

- RAW ondersteuning

- Smart Auto 2.0 (Still & Movie)

- Large 1/1.7 inch, high sensitivity CCD

- Front Wheel Control
Beschikbaarheid
mei 2010

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2008 een totale omzet van US$ 96 miljard. Bij het bedrijf werken circa 164.600 mensen op 179 vestigingen in 61 landen in zeven onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.

Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.