Persbericht

Eclipse International verandert naam in LUMA International Voormalig Managing Director Vistaprint Bert Driessen ondersteunt het management team als COO

Antwerpen, 22 februari 2010 - Eclipse International, aanbieder van marketingoplossingen, verandert van naam. Het bedrijf zet voortaan zijn activiteiten voort onder de naam LUMA International. Hierdoor ontstaat er een directe link tussen het bedrijf en de naam van hun belangrijkste oplossing: het LUMA platform voor marketingautomatisering. Naast de rebranding heeft LUMA International een Chief Operations Officer aangesteld. Bert Driessen, de voormalige Vice President Operations en Managing Director van de Europese vestiging van Vistaprint, wordt verantwoordelijk voor de verdere groei en internationalisering van LUMA International.

Sinds de oprichting in 2006 heeft Eclipse International verschillende marketingoplossingen ontwikkeld. Het bedrijf heeft een eigen productiefaciliteit in Turnhout genaamd Eclipse. "We hebben beslist om de naam van het bedrijf te veranderen in LUMA International toen we LUMA introduceerden. LUMA is een end-to-end SaaS-platform voor marketingautomatisering en tegelijk onze nieuwste en belangrijkste oplossing. Door de bedrijfsnaam nadrukkelijk aan het nieuwe product te koppelen, verwachten we de aandacht voor LUMA te vergroten", zegt Kristof Vereenooghe, CEO van LUMA International.

LUMA International werkt voortdurend aan internationale uitbreiding van het bedrijf. Om dit proces te begeleiden, is een Chief Operations Officer aangesteld. Sinds januari 2010 vervult Bert Driessen deze rol. Hij is verantwoordelijk voor de volledige back-office en productie. Zijn voornaamste taken omvatten de selectie en de begeleiding van productiepartners, de optimalisatie van het interne orderproces en de verhoging van de productie en interne efficiëntie.

"Bert heeft zijn voetsporen verdiend bij Vistaprint", stelt Kristof Vereenooghe. "Hij beschikt over een bijzonder waardevolle technische achtergrond en heeft veel ervaring met de processen die eigen zijn aan onze sector. Zijn internationale ervaring en de passie waarmee hij werkt maken van hem een uitstekende aanwinst."

Bert Driessen heeft van 2003 tot eind 2009 bij Vistaprint gewerkt. Onder zijn begeleiding is het bedrijf uitgegroeid van een kleine start-up tot een bekende organisatie met honderden werknemers. Daarvoor was hij werkzaam bij Océ Technologies, DAF Trucks, ASML en Sulzer-Eldim. Bert behaalde een bachelor in computerwetenschappen en software engineering en een master in mechanical engineering.

Over LUMA International
LUMA International werd opgericht in 2006 onder de naam Eclipse International door een team van professionals op het gebied van digitale en gepersonaliseerde marketing. Zij ontwikkelden LUMA®, een gebruiksvriendelijk end-to-end SaaS-platform voor marketingautomatisering dat middelgrote en grote bedrijven helpt geld te besparen en toch de verkoop te bevorderen. Dankzij deze oplossing kunnen bedrijven hun verkoop- en marketingafdelingen beter ondersteunen, hun marketingflexibiliteit verhogen en de effectiviteit van hun campagnes verbeteren terwijl de merkconsistentie gegarandeerd blijft. Het hoofdkantoor van LUMA International bevindt zich in Antwerpen (België). Om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn werkt LUMA International ook met lokale vertegenwoordigers in verschillende Europese landen en in Noord-Amerika.